duminică, 12 februarie 2012

VIDEO Cronica de film: Calatoria 2: Insula Misterioasa/ Journey 2: The Mysterious Island

Trebuie sa mergeti la IMAX pt a vedea filmul Calatoria 2: Insula Misterioasa/ Journey 2: The Mysterious Island 3D regizat de Brad Peyton.www.themysteriousisland.com

Calatoria 2: Insula Misterioasa este continuarea filmului Calatorie spre centrul Pamantului (2008). De aceasta data tanarul Sean Anderson (Josh Hutcherson) are de-a face cu o situatie de-a dreptul ciudata: primeste intamplator un semnal bruiat, de pe un taram misterios, care practic nu ar trebui sa existe.

Este vorba despre celebra insula din scrierile lui Jules Verne, aceeasi despre care bunicul sau i-a spus nenumarate povesti si in cautarea careia si-a petrecut o mare parte din viata. Un loc magic, al vietuitoarelor ciudate, muntilor de aur si al vulcanilor letali, insula ascunde un secret incredibil.

Insotiti de un pilot de elicopter (Luis Guzman) si frumoasa, dar incapatanata sa fiica, Sean si tatal sau vitreg, Hank (Dwayne Johnson) pornesc in cautarea tinutului legendar, o calatorie ce se dovedeste a fi aventura vietii lor.

Insa, misiunea lor este aproape imposibila, pentru ca odata ajunsi acolo, sunt nevoiti atat sa protejeze speciile de-a dreptul unice, cat si sa se salveze inainte ca insula sa fie ingropa in ocean pentru totdeauna.

In 2008, Calatorie spre centrul Pamantului a spart tiparele, devenind primul film artistic care folosea Fusion System, un sofisticat sistem video 3D creat de James Cameron si de Vince Pace, sistem care a fost ulterior folosit pentru Avatar. Deloc surprinzator, pentru al doilea film, realizatorii au apelat din nou la Cameron Pace Group pentru strategiile lor sofisticate si echipamentele care le permit sa adauge a treia dimensiune, adancimea dorita de Peyton pentru a crea impresia de realism.

Evenimentele de pe ecran sunt partial inspirate de scrierile vizionarului autor din secolul al XIX-lea, Jules Verne. Romanele sale Insula misterioasa si 20 000 de leghe sub mari au inspirat actiunea si si-au pus amprenta asupra intrigii. De asemenea, se simte influenta unor romane precum Robinson Crusoe de Robert Louis Stevenson si Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift. Spre deosebire de majoritatea filmelor inspirate de romane, Calatoria 2: Insula misterioasa face adesea referire la materialul original, care devine parte din povestire.

Efectele vizuale din acest film sunt bine realizate :)

Filmul Journey 2: The Mysterious Island este distribuit de MediaPro Distribution

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu