duminică, 12 februarie 2012

VIDEO Cronica de film: Calul de lupta/ War Horse

Nu sunt un fun al filmelor cu animale, dar filmul lui Steven Spielberg, Calul de lupta/ War Horse, m-a convins. Calul de lupta este povestea emotionanta a unui cal cu un destin exceptional, si a prieteniei care-l leaga de un tinar fermier englez, Albert (Jeremy Irvine).

War Horse este o ecranizare a cartii pentru copii publicata de autorul britanic, Michael Morpurgo.dreamworksstudios.com/films/war-horse

Actiunea filmului se desfasoara pe durata a patru ani de razboi. Inceputul filmului surprinde o familie de fermieri britanici care cumpara un armasar voinic si frumos, de care avea nevoie pentru a-si munci pamantul. Calul Joey se dovedeste a fi prea putin util pentru nevoile familiei, dar tinarul Albert (Jeremy Irvine), se incapataneaza sa il imblanzeasca si sa il antreneze. In scurt timp, intre Albert si Joey se creeaza o legatura specială de prietenie, care este rupta brusc atunci cind situatia financiara dificila il obliga pe tatal lui Albert sa-l vinda pe Joey cavaleriei britanice care urma sa porneasca la lupta in Primul Razboi Mondial.

Joey ajunge astfel pe frontul de lupta si devine un personaj care traieste alaturi de noii lui stapani in drama razboiului.

"War Horse este o incercare constienta de a reinvia si a omagia, in acelasi timp, traditia glorioasa a povestirii cinematografice directe, simple, si emotionante" (New York Times).

Filmul Calul de lupta/ War Horse este distribuit de Forum Film Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu