sâmbătă, 4 februarie 2012

VIDEO Cronica de film: Doamne… ce macel!/ Carnage

Trebuie sa mergeti la cinema pt a vedea cel mai nou film regizat de Roman Polanski. Este vb despre Doamne… ce macel!/ Carnage - o adaptare a piesei de teatru a Yasminei Reza.

Am aflat ca piesa de teatru s-a jucat pe Broadway, la Paris, Londra si la Teatrul de Comedie din Bucuresti. Carnage este o comedie caustica despre diferente de opinie in educarea copiilor. Dupa ce doi baieti se bat la joaca, parintii "victimei" ii invita pe parintii ”batausului” sa aiba o discutie despre acest incident. Ceea ce incepe ca o intilnire amabila se transforma rapid intr-un razboi al vorbelor grele, cei patru parinti aratindu-si, astfel, adevarata fata. Un macel din care nimeni nu va iesi nevatamat.www.sonyclassics.com/carnage

Filmul ii are ca protagonisti pe Kate Winslet (Mildred Pierce, The Reader), laureata cu Oscar, Christoph Waltz (Water for Elephants, Inglourious Basterds), laureat cu Oscar, in rolurile Nancy si Alan Cowan, si pe Jodie Foster (Panic Room, The Silence of the Lambs), laureata cu Oscar, si John C. Reilly (We Need to Talk About Kevin, Chicago, Magnolia), nominalizat la Oscar, in rolurile Penelope si Michael Longstreet.

O confruntare intre doi pusti de unsprezece ani la joaca. Buze umflate, dinti sparti... Acum, parintii "victimei" i-au invitat pe parintii "batausului" acasa la ei pentru a rezolva situatia. Persiflarile cordiale se transforma treptat in discutii taioase, scotind la iveala contradictiile ridicole si prejudiciile grotesti ale tuturor. Nici unul nu va scapa de macelul care va urma. O sa aveti parte de dialoguri interesante... Tot filmul este o analiza psihologica a parintiilor celor doi copii.

Filmul este distribuit de Ro Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu