luni, 30 noiembrie 2015

Va recomand Pe malul marii


Va recomand Pe malul marii - cel de-al doilea lungmetraj regizat de Angelina Jolie Pitt, dupa Unbroken.


Drama ii are ca protagonisti pe Brad Pitt si Angelina Jolie Pitt, alaturi de o distributie internationala din care fac parte Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup si Richard Bohringer.

Pe malul marii este povestea unui scriitor american, Roland (Pitt), si a sotiei sale, Vanessa (Jolie Pitt), care ajung intr-o statiune pitoresca si linistita din anii ’70, aflata la malul marii, intr-un moment de criza a mariajului lor. Pe masura ce isi petrec timpul cu alti turisti veniti acolo in vacanta, printre care proaspat casatoritii Lea (Laurent) si François (Poupaud), dar si cu localnici precum Michel (Arestrup) si Patrice (Bohringer), cei doi incep sa se confrunte cu probleme care mocneau demult in viata lor de cuplu.

Pe malul marii are o stilistica vizuala care aminteste de filmele si piesele de teatru ale anilor ’60 si ’70.

M-am plictisit putin la inceputul filmului :) Este greoi la inceput. Nu este digerabil, dar de la jumatate este fain. Are cadre superbe, unele inspirate din tablouri celebre. Regizoarea s-a inspirat din filmele frantuzesti si din cele regizate de Woody Allen. 

La inceput ma intrebam de ce am venit la asemenea film :) De la jumatatea filmului a devenit dinamic... La final mi-am dat seama ce superficial am fost la inceput... 

Cu acest prilej mi-am adus aminte prin ce trece o persoana draga mie care nu poate face copii. Precum Vanessa sunt multe femei. 

Filmul Pe malul marii este si un apropo la relatia celor doi actori. Este despre viata lor.

In concluzie: Pe malul marii este bun. Este un puzle, foloseste bine limbajul cinematografic. 

Filmul seamana cu cele europene pentru festivaluri de cinema.


 

Un comentariu: