miercuri, 30 septembrie 2015

O romanca a participat la realizarea efectelor vizuale din filmul Everest

Cind ma uit la filmul Everest, ma gindesc la experienta mea pe Brina Caprelor :) Stiu cit de greu este sa urci pe munte. Eu am rau de inaltime cind sunt pe munte. Dar si asa, nu abandonez muntele. Imi place foarte mult cind fac trasee montane. Doar cei care merg pe munte stiu despre ce vb. Pe munte am parte de peisaje superbe, de aer curat...

Dar sa revenim la film. Inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia incercarii de a ajunge pe virful celui mai inalt munte din lume, Everest este povestea adevarata a doua expeditii diferite care i-au fortat pe participanti sa-si testeze limitele la extrema atunci cind au fost surprinsi de unul din cele mai cumplite viscole din istoria cunoscuta a omenirii. Alpinistii au avut de infruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea si obsesia lor de o viata – aceea de a cuceri acel virf – a devenit o lupta contracronometru pentru supravietuire.



Everest a fost filmat in Nepal, la poalele Everestului, in Alpii Italieni, precum si in studiourile Cinecittà de la Roma si Pinewood, din Marea Britanie.

Dupa ce am vazut filmul am tras o concluzie: nu o sa escaladez niciodata Everestul :)

Trebuie sa mergeti la cinema pt a vedea Everest. Eu l-am vazut la IMAX. Imaginile sunt impresionante. Am avut impresia ca sunt acolo. Este extraordinar. O sa ai parte de mult suspans.

Cineastii au redat foarte bine frumusetea spectaculoasa a muntelui, dar si pericolul care pindeste la fiecare pas.

Ruxandra Cristoiu, paint and roto la Framestore, a participat la realizarea efectelor vizuale din filmul Everest. Numele sau se regaseste pe genericul filmelor: Martianul, Ascensiunea lui Jupiter, Paddington, Dracula Untold, Gardienii Galaxiei, etc. In prezent, Ruxandra lucreaza la productia Jungle Book: Origins.