Despre mine
Daniel Nicolae Todoran-Rares

Tinar si nelinistit, dar insurat si mai nou si tatic... :) Sunt un mare consumator de noutati/ stiri. Este adevarat ca am lucrat in presa ca jurnalist, ca realizator de emisiuni radio si reporter social, motiv pt care am ramas cu "microbul" cautatorului de subiecte de media. Am o experienta de peste 10 ani in mass-media (Tineretul Liber, Fun Radio Bucuresti, Cotidianul, Radio Contact, etc.). In perioada 2003-2009 am fost consilier de presa la agentia de webdesign OpenLink Networks (firma care a facut primele site-uri importante din Romania) si project manager la iSense Media, Senior Software/ Senior Interactive si Active Soft. Pt ca am cochetat cu artele, studiind pictura in copilarie, am facut regie film, dar nu am finalizat. Sunt licentiat in sociologie.In prezent sunt editorul site-ului animationmagazine.eu, proiect initiat de mine in urma cu citiva ani. De asemenea, sustin conferinte despre animatie, punind accentul pe animatia contemporana romaneasca.

Scriu pt revista Observator cultural - pt rubrica Animatia: a saptea arta bis.

In luna octombrie 2010 am organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim'est 2010. Evenimentul cultural a fost mediatizat de Mediafax, filmreporter.ro, procinema.ro, etc. Cei de la Cinemagia.ro au facut o cronica a dezbaterii moderata de mine.

Imediat dupa evenimentul de la Anim'est, am sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la festivalul de animatie Metrion si la facultatea de sociologie din Oradea. Adevarul de Oradea a scris despre ceea ce am facut in "capitala" animatiei contemporane romanesti.

In vara anului 2011 am organizat o seara a animatiei contemporane romanesti la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de Pisica Patrata si ICR. A fost pt prima oara cand mass media mioritica (Mediafax, Radio Romania Actualitati, HotNews.ro, historia.ro, Europa FM, RFI, TVRM, Adevarul TV, TVR Cultural) a vb despre animatia contemporana romaneasca, mentionind evenimentul organizat de mine.

Textul conferintei mele a fost publicat in catalogul Muzeului Benzii Desenate.Am acordat interviuri pentru TVRM (pentru emisiunea Cinepanorama realizata de Eugen Atanasiu, critic de film), Observator Cultural, Kids Radio, Antena 1 (Observator), Bucuresti FM, TVR Cultural, RFI, HotNews.ro, b1tv si DIGI 24 pt emisiunea Ca-n filme.

La finalul reportajului video de mai jos, am vorbit despre risipirea banilor publici pe filme de animatie care nu aduc premii.

Stirile si interviurile realizate de mine cu animatorul Bujor Stefanescu din Spania si cu regizorul de filme de animatie, Mihail Badica din Danemarca, au fost preluate de presa romaneasca: Libertatea (libertatea.ro/stire/un-roman-este-expert-in-modelarea-eroilor-din-plastilina si libertatea.ro/stire/un-roman-face-de-28-de-ani-desene-animate-in-spania), CanCan si Adevarul.

Interviul meu cu reprezentantii studioului Simpals Chisinau, despre prima animatie 3D moldoveneasca, Tiganul 3D, a aparut pe site-ul HotNews, Stirile PRO TV Chisinau, Adevarul (28 ianuarie 2011), Click (27 ianuarie 2011), feeder.ro, dailybusiness.ro, paginademedia.ro, etc.

Publika TV Chisinau a citat animationmagazine.eu in buletinele lor de stiri.Renumitul site de animatie din SUA - Animation World Network a preluat o stire de la mine, mentionand sursa animationmagazine.eu. De asemenea, un blog de animatie din Spania citeaza animationmagazine.eu - blog.animaholic.org/2010/09/moldavia-realizara-su-primer.

Alte pasiuni :)

Dupa o perioada de antrenamente si participari la competitii locale, am reusit sa alerg 21,095 km la cursa de semimaraton la Maratonul International Bucuresti (12 octombrie 2008). In 1993 am alergat 42,195 km la Maratonul Challenge Day de la Bucuresti.

Scriu scenarii de film... Am realizat un film documentar.