vineri, 9 octombrie 2009

Doina Rusti la Târgul de Carte de la Frankfurt - doinarusti.ro

În cadrul Târgului de Carte de la Frankfurt, prozatoarea DOINA RUSTI citeşte din "Fantoma din moară" (Polirom, 2008), roman distins recent cu cel mai prestigios premiu românesc: Premiul Uniunii Scriitorilor din România.

Lectura se va desfăşura la Standul României, în Pavilionul 5, la parter: 50C916. Evenimentul are loc vineri, 16 octombrie 2009, la ora 17 şi beneficiază de participarea Evei Wemme, traducătoarea textului, precum şi a unei prezentări făcută de poetul Robert Serban. De asemenea, la stand vor fi prezenţi editori şi personalităţi ale culturii române şi europene.

Romanul "Fantoma din moară" este o poveste despre labirintul cleios al delaţiunii, în care faptele unei realităţi crude se edulcorează în atmosfera ireală a unei mori părăsite.

"Scrisa de o prozatoare puternica şi originală, rara avis în literatura română postdecembristă, Fantoma din moară nu este doar o apariţie de vârf a acestui an editorial, ci si una dintre cele mai convingătoare si expresive ficţiuni despre comunismul autohton publicate in ultimul deceniu" Paul Cernat - Revista 22, Bucurestiul cultural

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu