miercuri, 28 octombrie 2009

Recomandare culturala

Coregrafa Andreea Tanasescu m-a anuntat ca pregateste un spectacol de teatru-dans initiat de Centrul National al Dansului din Bucuresti, in parteneriat cu Centrul de Arta si Cultura "Ghe. Apostu" din Bacau si omonimul sau din Luxemburg. Proiectul este prilejuit de implinirea a 65 de ani de la moartea lui B. Fandane (pe numele sau romanesc B. Fundoianu, scriitorul, poetul, filosoful si eseistul evreu de origine romana, care a refuzat sa se salveze din calea ororilor naziste si a sfarsit tragic el si sora lui, intr-un lagar de exterminare).

Proiectul este unul complex pentru ca imbina modalitatile de exprimare ale teatrului contemporan cu cele ale dansului contemporan si ale teatrului de marionete, capatand astfel accente uneori dramatice, alteori comico-satirice la adresa acelei lumi care a facut posibil holocaustul. Paroxismul, emotia artistica sunt exacerbate de mijloacele moderne ale spectacolului contemporan, prin video-proiectii si bruiajele electro-acustice. Muzica are darul de a transporta spectatorul intr-o lume aparte, haotica si suferinda, marcata de propriile ei orori si neputinte.

Coregrafia este semnata de Andreea Tanasescu, care este in prezent asistent univ.dr. la Universitatea Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, artista cu o bogata activitate artistica, specializata mai multi ani la Paris, Amsterdam si Bucuresti, in dans contemporan si muzica.

Actorii: Richard Bovnotzky, Alexandra Ionita, dansatorii-prim solisti ai operei din Bucuresti: Valentin Stoica, Vanda Stefanescu si Andreea Tanasescu, Sanno, Momo Peter, papusarul Ana Creciun, dau viata acestei lumi fantastice.
Costumele sunt semnate de Andreea Tanasescu, Nela Voicu si Ioana Constantinescu.

Spectacolul se desfasoara la Sala Atelier la Teatrul National Bucuresti - 16 si 23 noiembrie, orele 19.30

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu