marți, 3 noiembrie 2009

Idei pentru proiectul de animatie "Insula Transilvania" - scurtmetraj de animatie

Este povestea unui tintar din secolul 21 care ajunge in perioada preistorica, calatorind in timp.

Imaginea unei statii de metrou, apare trenul (metroul) si se deschid usile. Plan general cu trenul care ajunge in statia de metrou. Surprindem momentul in care trenul circula cu viteza - gros plan de sus si lateral. Se opreste si se deschide usa. Plan American cu tintarul care iese din tren si se deplaseaza pe peronul metroului. Observa ceva interesant pe jos. Prim plan cu el, cercetand "marmura" de pe jos. Urme de fosile preistorice ii atrag atentia tintarului. Cu o curiozitate iesita din comun cerceteaza "desenul" de pe marmura care seamana precum martisoarele cu insecte in rasina. Are senzatia ca a vazut un tintar, dar mai ciudat decit el. Pe marmura apar si desene cu oseminte rupte,creand impresia ca sunt de la acei mamuti preistorici. Plan mediu cu tintarul, atingand marmura. Este haios, descurcaret, curios. El va fi intruchiparea a tuturor personajelor interpretate de Dany de Vito. Din momentul in care atinge "desenul" cu tintarul ciudat, calatoreste in timp. Panoramam urmarirea tintarului intr-o "centrifuga" foarte colorata cu diverse obiecte. Plan intreg cu personajul nostru care cade tocmai pe spatele unui dinozaur. Aterizarea tintarului va fi precum a unui avion Mig, cu zgomotul specific avioanelor in cadere libera. Isi va stramba trompeta, sifona aripile si se va prafui. Tintarul este speriat si uimit de ceea ce vede. Panorama cu peisajul insulei Transilvania, tipic insulelor tropicale. Va fi o imagine "paradisiaca". Suntem pe plaja insulei. Tocmai naufragia dinosaurul: este intins pe plaja cu capul in fata spre vegetatie si cu picioarele din spate in apa. Prim plan cu dinosaurul intins pe nisip si cu tintarul pe el care incearca sa se puna pe picioare. Contraplonjeu/racursiv cu capul dinosaurului pe nisip – privirea personajului de jos in sus si o panorama foarte scurta cu vegetatia din fata sa, cu intrarea in padure.

Plan intreg cu tintarul care abandoneaza pielea dinosaurului si plan general cu el pentru a surprinde in asamblu deplasarea in zbor spre vegetatia insulei, intrind in padure. Plecarea sa va fi precum a avioanelor americane de pe portavioane.
Panorama cu insula plina de animale specifice perioadei presitorice in plina actiune intr-o vegetatie superba, plina de culori calde.

Plan general cu tintarul obosit in zbor, mimica fetei obosite si aripile putin ranite il fac sa aterizeze fortat pe virful unui munte din centrul insulei Transilvania. Intimplator, acesta s-a asezat pe piatra din virful muntelui. In momentul aterizarii in picaj, in viteza mare, a departat piatra de pe virful muntelui, declansind o eruptie vulcanica. Imagine cu muntele noroios care inghite tot si cu tintarul care zboara pentru a se departa cit mai mult de aceasta catastrofa. Este finalul scurt metrajului de animatie. Vulcanul anunta sfirsitul insulei si inceputul unui nou teritoriu inclus in noul continent: Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu