marți, 28 decembrie 2010

Snow White and the Seven Dwarfs (Alba ca Zapada si cei sapte pitici) - VIDEO


Primul meu film pe care l-am vazut la un cinematograf a fost Snow White and the Seven Dwarfs (Alba ca Zapada si cei sapte pitici) la Doina (Bucuresti) :) Nu o sa uit niciodata prima vizionare de film la cinema. Urmaream cu multa atentie actiunea povestii... In acel intuneric al salii se auzeau vocile piticilor si a Albei ca Zapada, "dublate" de parintii copiilor prezenti la vizionarea filmului. Fiecare adult citea subtitrajul de pe marele ecran...

In Romania, DVD-ul si Blu-ray-ul s-au lansat pe 20 octombrie 2009.

Filmul de animatie a fost restaurat, fiind curatat de praf cu o tehnica speciala. De asemenea, specialistii au curatat culorile pelicului. Au scanat si au curatat 120.000 de cadre. Cu acest prilej, cei de la studiourile Walt Disney au descoperit culori care nu au fost vazute de multi ani. Hainele piticilor nu erau atat de sterse cum pareau. Procesul de restaurare a durat aproape un an.

Alba ca Zapada si cei sapte pitici este un film de animatie produs de Walt Disney si regizat de David Dodd Hand in anul 1937. Este bazat pe povestirea omonima a Fratilor Grimm. Alba ca zapada este filmul de animatie clasic cu cel mai bun succes la incasari al tuturor timpurilor. In 1939 filmul a primit un Oscar onorific.







Alba ca Zapada arata diferit. Exista schite originale cu ea blonda sau roscata. Personajul a fost schimbat de artisti. La inceput piticii nu aratau ca acum, cum ii stim cu totii din film. Piticii au fost ganditi mai inalti, mai apropiati de inaltimea unui om.

Printre scenele care nu au intrat in film se numara una cu piticii care se ascund atunci cand trebuie sa mearga sa faca baie. O alta scena interesanta este cea care prezinta un pitic dormind intr-o oala cu un paianjen care ii intra in gura cand inspira ai iese cand respira. Somnorosul, care putea dormi oriunde, a fost prezentat in diferite gaguri, dormind intr-o oala cu apa, o cutie postala sau atarnand de un varf de munte. Scena construirii patului pentru Alba ca Zapada este una dintre cele majore care au fost scoase. Piticii voiau sa faca ceva frumos pentru ea, sa ii construiasca patul. E o scena cand umplu salteaua si Hapciu nu este incantat de asta.





La producerea filmului de animatie Alba ca Zapada si cei sapte pitici au intrat milioane de desene.





It was the first full-length cel-animated feature in motion picture history, as well as the first animated feature film produced in America, the first produced in full color, the first to be produced by Walt Disney, and the first to be considered a Walt Disney Animated Classic.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu