duminică, 30 mai 2010

VIDEO: The Soviet Story/ Puterea Sovietelor (subtitrat în limba română)



Filmul documentar The Soviet Story (2008), realizat de către lituanianul Edvīns Šnore, a născut numeroase controverse, mai ales în Rusia. Filmul tratează subiectul Holocaustului Roşu.

Filmul începe cu genocidul înfometării din Ucraina (din cadrul URSS), ordonat de Stalin: a exterminat 7 milioane de oameni numai în iarna anilor 1932-1933.

Zeci de milioane de oameni au fost asasinaţi deoarece nu s-au adaptat rigorilor "revoluţiei sociale" şi ale formării "omului nou".

Marx vorbea de "holocaustul revoluţionar", el e creatorul genocidului politic, el a scris primul despre necesitatea exterminării rasiale, subliniază filmul. Lenin i-a desăvârşit opera.

Hitler a învăţat multe de la marxism, nazismul era naţional-socialist (comunismul era internaţional-socialist). Uciderea în masă era justificată nu numai ca o necesitate ideologică scelerată, ci şi ca o "selecţie naturală" (paraziţii din societate, care nu produceau, trebuiau lichidaţi).

Uniunea Sovietică a ucis peste 20 de milioane de nevinovaţi, bărbaţi, femei şi copii.

Ororile care au avut loc în fosta Uniune Sovetică sunt cunoscute, dar nu sunt condamnate oficial.

Astfel de comportamente anti-umane trebuiesc evitate, iar ideologiile care ar putea sta la baza lor trebuiesc stîrpite încă din faşă.

www.sovietstory.com

Toţi trebuie sa vedem acest film.

VIDEO: Milton şi Ianaki Manakia - pionierii cinematografiei balcanice

Fraţii Ianaki (Avdella, 1878 - Salonic, 1954) şi Milton Manakia (Avdella, 1882 - Bitola, 1964) au fost pionieri ai fotografiei şi ai cinematografiei din Balcani.







Aromânii (numiţi în România şi macedoromâni, armâni, macedoneni latini, macedono-vlahi, sau, mai popular, machedoni), sunt o ramură a latinităţii răsăritene, alături de dacoromâni, meglenoromâni şi istroromâni. Numărul lor este greu de estimat, fiindcă există numeroase căsătorii mixte, şi fiindcă mulţi aromâni nu mai vorbesc limba aromână, astfel că estimaţiile variază de la 100.000 până la aproximativ 2,5 milioane.

Originea aromânilor provin, ca şi dacoromânii, meglenoromânii şi istroromânii, din protoromâni.

Vlahi a fost un termen folosit în Evul Mediu timpuriu(walh, mai târziu welsh) pentru toate popoarele romanice (şi chiar unele celtice: Wales), inclusiv pentru populaţiile romanice din răsăritul Europei şi din Balcani, dar, în zilele noastre, este folosit în mod normal (în special de către greci) numai pentru aromâni, românii fiind numiţi vlahi sau valahi numai în context istoric sau ca termen vag derogativ sau dacă este vorba de românii timoceni, care vorbesc de asemeni dialectul dacoromân şi anume un grai apropiat de cel din Mehedinţi.

Numele de tsintsari (ţinţari) este dat aromânilor în special de sârbi sau maghiari (cincárok).

Un nume mai vechi, cu tentă peiorativă, este cel dat de greci: kutsovlahi (Κουτσόβλαχος Kutsovlahos, adică vlah şchiop), folosit în contrast cu numele de mavrovlahi, dat românilor din nordul Dunării. (Mavrovlahi sau morlaci reprezintă un alt grup românesc balcanic, migrat spre coasta Dalmaţiei. Resturi de populaţie morlacă sunt astăzi practic complet asimilate în populaţia croată.)
O parte din turci şi din albanezi îi numesc pe aromâni čoban (ciobani) din cauza ocupaţiei principale tradiţionale a acestora.

sâmbătă, 29 mai 2010

Ion Diaconescu: Guvernul a ales o cale spre autoritarism

"In tot cazul, actiunile actualei puteri nu reprezinta manifestari ale unui regim democratic. Asta este politica unui Guvern strain de caile democratiei. Este calea spre autoritarism. Ce se intampla acum ma duce cu gandul la anii cei mai drastici ai dictaturii comuniste, e la fel de rau ca in cea mai neagra perioada comunista", precizeaza Ion Diaconescu, fostul lider al PNT-CD-ului (primul partid romanesc anti comunist).

luni, 24 mai 2010

Andrei Marga: Situatia din Romania este mai dramatica decat o descriu oficialii - VIDEO



Andrei Marga, fost ministru al Educatiei, este de parere ca in administratie este un haos total pentru ca Traian Basescu si Emil Boc si-au schimbat declaratiile in fiecare luna.

Propun pampersi folositi pentru Basescu si Boc

Solutii

Cum se poate transforma in lege petitia "85% pentru cresterea copilului"? Aflati pe blogul lui Calin Cosmaciuc.

Székelyföld.sic - MagyarAutonómTartomány.sic

Guvernul Boc recunoaste Tinutul Secuiesc, incalcind Constitutia Romaniei. Hotararea de Guvern nr. 402 din anul 2010 afirma implicit existenta unei formatiuni statale, numita Tinutul Secuiesc, pe granita careia, "pe partea secuiasca", se afla comuna Ilieni, a carei stema este aprobata si in anexa 2 aceasta este descrisa amanuntit, prin HG 402/2010, precizeaza Florin Budescu pe blogul sau.

Va reamintesc ca cei de la Corporatia pentru Atribuirea Numelor si Numerelor pe Internet au atribuit numele de domeniu, de nivel superior, ".sic" Tinutului Secuiesc.

Atribuirea subdomeniilor, respectiv a numelor de domenii, va incepe dupa primul trimestru al anului 2010.

Astfel, toate institutiile, organele administratiei publice locale, dar si societatile comerciale si persoanele private din Tinutul Secuiesc vor putea sa aiba site-uri in domeniul ".sic".

ro.wikipedia.org/wiki/Ţinutul_Secuiesc

Ionuţ Piţurescu, premiat la Cannes 2010 - VIDEO



Filmul "Căutare"/ "Quest" de Ionuţ Piţurescu a obţinut premiul Societăţii Realizatorilor de Film pentru cel mai îndrăzneţ scurtmetraj, la egalitate cu pelicula americană "Mary Last Seen" de Sean Durkin.



Este cea mai importantă distincţie a secţiunii Quinzaine des Realisateurs.

Premiul juriului Cannes 2010 pentru scurtmetraj: "Micky Bader" de Frida Kempff

Bunker by Paul Doucet

Horatiu Malaele: "Ma iertati... Ma cheama tara, Tristan Tara - Nume de cod, v-ati prins" - VIDEO



via blogul lui Tiberiu Lovin

Mesaj umanitar pentru infiintarea unei clinici - Sf. Irina

vineri, 21 mai 2010

Traian Băsescu = securist

"Băsescu nu e un om liber, e sclavul celor care i-au alimentat conturile. În campaniile electorale și în mandatul său anterior. Este cel mai corupt om din România, un fost colaborator al Securităţii, un comunist. Traian Băsescu a fost toată viaţa în Securitate. Faptul că nu apar actele denotă că e încă activ ca acoperit", a declarat Emil Constantinescu in cadrul emisiunii "Vorbe Grele", realizată de Victor Ciutacu, la Antena 2.

joi, 13 mai 2010

...

Masurile actualei puteri se referă mai puţin la instituţiile statului.

"Scrie ceva despre desfiinţarea unor ministere? Dar despre reducerea numărului de angajaţi în televiziunea şi radioul publice? Câţi oameni vor pleca din serviciile secrete şi ce sume se vor economisi? Dar din funcţionarii parlamentari, guvernamentali sau prezidenţiali? Din statul pleaşcă moştenit ca organizare şi chiar ca funcţionare de la comunişti pleacă 250.000 de oameni, deşi nu este deloc clar dacă aceştia vor fi din instituţii locale sau din cele centrale" (Cornel Nistorescu, Cotidianul.ro)

luni, 10 mai 2010

M-am alaturat studioului de animatie Golem

Sunt noul PR si Client Service Director la Golem Studio.

Echipa studioului Golem a realizat animatii pentru multe reclame reusite, precum Fanta, Kandia, Telcu (Romtelecom), Tuborg, etc.











Accesand site-ul studioului, o sa vedeti lucrarile lor din domeniul publicitatii. De asemenea, o sa vedeti un material video cu viitorul scurtmetraj de animatie 3D "Lumea lui Crighi" realizat de Golem. Este un film despre "aceasta lume... despre copilarie, despre vrajitori si zei, aventura si dragoste". Este o poveste fantastica romaneasca.







golemul.blogspot.com

www.golemstudio.ro

Golem Studio pe Facebook

joi, 6 mai 2010

Solicit demisia presedintelui Basescu si a guvernului Boc

Jos Basescu!

Alina Cojocaru revine la Bucureşti pe scena Operei Române

Alina Cojocaru, prim-balerina Royal Opera House din Londra, revine la Bucureşti pe scena Operei Romane, la sfarșitul acestei luni, in spectacolul "Giselle". Evenimentul este programat pe 30 mai de la ora 18:30. Născută la Bucureşti pe 27 mai 1981, Alina Cojocaru a studiat la Kiev timp de şapte ani şi s-a perfectionat apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra in urma caştigării bursei Premiului Lausanne. In 1998 a dansat pentru Compania de Balet din Kiev, unde a debutat in "Don Quijote" de Minkus, a revenit la Londra in 1999 şi a fost promovată ca prim-balerină. Alina Cojocaru a fost inclusă in clasamentul celor mai bune dansuri ale deceniului alcătuit de cotidianul britanic The Times, pentru spectacolul "Giselle" din 2001, alături de spectacole ale coregrafei Pina Bausch şi a Companiei de Dans Merce Cunningham.

marți, 4 mai 2010

Trei filme in memoriam Lev Tolstoi la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Fundatia Dostoievski si Fundatia Est-Vest, impreuna cu Uniunea Scriitorilor din Romania, Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi si Fundatia pentru Poezie "Mircea Dinescu", organizeaza, intre 3 - 10 mai, la Bucuresti si Port-Cetate, un simpozion international cu ocazia implinirii in 2010 a 100 de ani de la moartea lui Lev Tolstoi. Tema acestui simpozion este Civilizatia europeana – unitate, unicitate, deschidere, III.

Cu aceast prilej, marti, 4 mai, de la ora 19:00, la Muzeul Taranului Roman, vor fi proiectate trei filme din seria "Secretele camerei de otel": Istoria familiei Tolstoi, Tolstoi si biserica, A fi sotia unui geniu.
Regizor: Alexandr Suvikov,
Scenariu: Serghei Bogatko,
Operator: Viktor Brazdnikov.

Inainte de proiectie va avea loc o prezentare sustinuta de realizatorii filmelor.

Filmele sunt in limba rusa si vor fi traduse simultan in limba romana.

Intrarea este libera.

Promenada Operei va avea loc duminică

Arii din opere de Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini şi Georges Bizet, precum şi cantata "Carmina Burana" de Carl Orff, se numără printre momentele muzicale antologice ce vor putea fi ascultate live in Capitală, duminică, 9 mai, la ediţia de anul acesta a Promenadei Operei.

Evenimentul, organizat in Bucureşti din 2007, va avea loc in aer liber, incepand cu ora 20.00, la esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Tineri artişti ai scenei lirice vor fi acompaniaţi de orchestra şi corul Operei Naţionale Bucureşti - dirijor Iurie Florea, maestru de cor Stelian Olaru. Prezentatorul spectacolului va fi actorul Ion Caramitru.

Accesul publicului va fi gratuit.