vineri, 17 ianuarie 2014

NYMPH( )MANIAC: Volume 1

In aceasta saptamina am fost la vizionarea de presa a filmului Nymphomaniac-ul lui Lars von Trier. Trebuie sa recunosc ca la finalul filmului, la iesirea din sala nu am stiut cum sa reactionez. Am observat ca cei din jurul meu au avut reactii diverse: au ris, au comentat, sau au plecat incruntati. Nu am auzit pe cineva sa spuna ca filmul este prost. Cind criticul de film Valerian Sava m-a intrebat ce parere am despre film, i-am spus ca Nymphomaniac este agresiv. Nu este un film care sa spui cu usurinta este bun sau prost. De la inceput pina la final, filmul abunda de mesaje. Nu o sa va povestesc filmul. Mergeti la cinema pentru a viziona prima parte a filmului Nymphomaniac-ul lui Lars von Trier.

 

"Lars von Trier este un regizor rau. El intii iti violeaza sufletul, iti violenteaza puternic retina, ca in final sa-ti vorbeasca de dragoste" (Cristina Zaharia, port.ro)

"Cu Rammstein zguduindu-ti creierii pe cele doua generice, ca un comentariu vulgar despre chestii foarte delicate, mai usor de acoperit cu fulgii de zapada imprumutati din "Antichrist", "Nimfomana" e un fel de "1001 de nopti" dintr-o epoca in afara timpului, ca in toate filmele lui Lars Von Trier" (Iulia Blaga, HotNews.ro)

Inainte sa inchei aceasta recomandare, trebuie sa va spun ca nu am inteles de ce Lars von Trier recurge la imagini banale, precum stergerea la fund de cacat. Cinema-ul de arta inseamna si prezentarea unui fund plin de rahat?

Sa nu ma intelegeti gresit, sunt un fan al filmelor lui Lars von Trier.

In luna februarie o sa revin cu cronica de film. Atunci o sa vad si partea a doua a filmului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu