luni, 28 iunie 2010

VIDEO Oscar 2010: Cel mai bun film de animatie - Up/ Deasupra tuturor

Up a castigat doua Oscaruri: pentru Cel mai bun film de animatie (de lung metraj) si pentru Cea mai buna coloana sonora originala.

Walt Disney Pictures si Pixar Animation Studios ii poarta pe cinefili deasupra tuturor, intr-una dintre cele mai amuzante aventuri ale tuturor timpurilor, in cea mai recenta comedie fantastica, Up/ Deasupra tuturor, semnata de regizorul Pete Docter (Monsters, Inc.).

Mai jos puteti vedea filmul integral - dublat in limba romana. Va recomand sa mergeti la cinema pentru a viziona filmul de animatie in 3D.





Filmul de animatie urmareste povestea extraordinara a lui Carl Fredricksen, un vanzator de baloane in varsta de 78 de ani, care ajunge in sfarsit sa isi indeplineasca visul de-o viata si pleaca intr-o aventura minunata, legand mii de baloane de casa lui si zburand astfel pana in salbaticia Americii de Sud. El descopera insa prea tarziu ca in aceasta aventura s-a furisat si cel mai cumplit cosmar al sau: un Explorator Junior excesiv de optimist, in varsta de 8 ani, pe nume Russell.

Calatoria celor doi intr-o lume pierduta, in care intalnesc personaje bizare, exotice si surprinzatoare, este plina de aventuri hilare, emotie si o imaginatie debordanta. Up nu este un film 100% pentru copii cum la fel nu este 100% pentru adulti. Este un film de animatie foarte bun.

Din prisma deja cunoscutei tehnologii 3D, Up nu a profitat mai deloc. Filmul de animatie Coraline fiind cu mult peste Up la acest capitol...

Pete Docter lucreaza cu Pixar inca din 1990 - fiind al treilea animator care a intrat in echipa studioului. Alaturi de Lasseter si Andrew Stanton, Docter a creat povestea si personajele pentru Toy Story, primul film Pixar de lung metraj, pentru care a lucrat si ca supervizor de animatie. Docter si-a facut debutul regizoral cu Monsters, Inc., care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun film de animatie. Fiind unul dintre cele mai importante spirite creatoare ale Studiourilor Pixar Animation Studios, Docter a fost inca o data nominalizat la Oscar pentru contributia sa originala la filmul Disney Pixar premiat cu Oscar pentru WALL-E.

La categoria Cel mai bun film de animatie au mai fost nominalizate Caroline, Fantastic Mr. Fox, The Princess and the Frog si The Secret of Kells. Filmul Up, realizat de Pete Docter s-a aflat in cursa si la categoria cel mai bun film alaturi de favoritii acestei categorii, The Hurt Locker si Avatar.

Avatar-ul lui James Cameron a luat trei premii, pentru efecte vizuale, scenografie si imagine. Mi-a placut The Hurt Locker. Este un film bun. Hurt Locker a castigat Oscarul pentru Cel mai bun film. Actiunea filmului Hurt Locker se petrece in Irak. Este un film despre soldatii genisti americani. Acestia trebuie sa supravietuiasca intr-un oras in care orice localnic este un potential dusman si orice obiect o potentiala bomba.

Aceasta este cea de-a treia oara consecutiv cand studiourile Pixar obtin premiul Oscar pentru Cel mai bun film de animatie, dupa Ratatouille in 2008 si respectiv Wall-E in 2009. Cei de la Pixar sunt foarte buni :)

Up mai are in palmares cate doua premii la festivalurile de film BAFTA si Globurile de Aur.

Un comentariu:

  1. Filmul are ceva special in el, te tine legat de ecran.La inceput mi s-a parut plictisitor si nu stiam la ce sa ma astept.Dar cand au coborat si a inceput aventura filmul s-a schimbat total. Pasarea aia ciudata fost fantastica.:))

    RăspundețiȘtergere