luni, 28 iunie 2010

VIDEO Oscar 2010: Cel mai bun scurtmetraj de animatie - Logorama

Logorama a castigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun scurtmetraj animatie, la editia cu numarul 82 gazduita de Kodak Theatre din Los Angeles.



Este un scurtmetraj realizat de trei francezi: Ludovic Houplain, Hervé de Crécy si François Alaux. Animatorii francezi au lucrat 6 ani pentru cele 16 minute.

Logorama a mai castigat premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Stockholm Film Festival 2009.

Este un film cu urmariri, cu masini spectaculoase... O sa vezi o criza intensa cu ostatici, si animale salbatice cutreierand orasul. Este o lume construita pe o larga sponsorizare din partea marilor corporatii.

In Logorama, aproape totul este confectionat din logo-uri celebre.

Sincer, Logorama nu m-a convins. Scurtmetrajele French Roast, Granny O'Grimm's Sleeping Beauty si La dama y la muerte/ The Lady and The Reaper sunt mult mai bune.

French Roast a primit multe premii si mentiuni la diverse festivaluri internationale. Pentru acest film de animatie, Fabrice O. Joubert (regizorul scurtmetrajului French Roast) a colaborat cu studentii de la scoala de animate "Georges Méliès". In French Roast am remarcat finetea cu care este tratat fiecare detaliu. Personajul principal vrea sa achite nota intr-o cafenea pariziana, dar constata ca si-a pierdut portofelul. Pentru a castiga timp, se hotaraste sa mai comande o cafea, apoi inca una…

Am impresia ca Fabrice O. Joubert s-a inspirat din filmele lui Charlie Chaplin. In concluzie: French Roast merita Oscarul :)

Granny O'Grimm's Sleeping Beauty este un scurtmetraj de animatie de sase minute produs in Irlanda. Filmul spune povestea unei batrane aparent draguta ce-si ingrozeste nepotul la ora de culcare cu versiunea ei a povestii Frumoasa din padurea adormita.

Granny O’Grimm si-a inceput existenta ca un personaj in show-ul de comedie realizat de Kathleen O’Rourke. Regizorul Nicky Phelan a vazut potentialul din Granny O’Grimm ca personaj animat, si, lucrand cu Brown Bag Films, a inceput productia in 2008.

La Dama y La Muerte/ The Lady and The Reaper prezinta povestea unei batrane care isi traieste ultimele clipe din viata asteptand moartea pentru a-si putea reintalni sotul. Tocmai cand dorinta este pe cale sa i se indeplineasca, femeia se trezeste pe patul de spital unde medicul si asistentele lupta sa o pastreze in viata.


Nominalizarile Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie:

French Roast (2008): Fabrice O. Joubert



Granny O'Grimm's Sleeping Beauty (2008): Nicky Phelan, Darragh O'Connell



La dama y la muerte (2009): Javier Recio Gracia



Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death' (2008) (TV): Nick Park


Wallace And Gromit - A Matter Of Loaf And Death

DANMAN | MySpace Video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu