miercuri, 9 martie 2011

VIDEO Cronica de film: Rango

Trebuie sa vedeti filmul de animatie Rango, cu Johnny Deep. Este de nota 10 :) Simbolul pestelui din filmul lui Emir Kusturica, Arizona Dream, cu Johnny Deep, se regaseste la inceputul animatiei Rango. Este vorba despre resemnare... Vizionand filmul, o sa vedeti ca personajul Rango va trece peste resemnare :)



O sa aveti parte de o animatie bine realizata. Daca nu ai sti ca aceasta productie este realizata de renumitul studiou Industrial Light & Magic, ai crede ca este vorba despre o pelicula cinematografica made in Pixar. Cine credeti ca este director de animatie la Rango? Este Hal Hickel de la Pixar :) Acum lucreaza la Industrial Light & Magic. Hal a participat la realizarea filmului animat Toy Story. Este adevarat ca in ultimii ani, animatori cu experienta, de la Pixar si Disney, au "invadat" industria animatiei. Asa se explica ca stilul Pixar poate fi regasit si in productile realizate de alte studiouri, precum DreamWorks Animation.

Regizat de Gore Verbinski, cel care a creat seria Piratii din Caraibe, Rango este un western modern in care aventura, umorul ireverentios si persoanjele induiosatoare se combina pentru a ne oferi filmul perfect pentru intreaga familie.

Este un film care te duce cu gandul la filmele clasice - western regizate de John Ford. Cameleonul nostru, Rango (Johnny Depp) este varianta moderna a rolurilor interpretate de John Wayne in filmele western. Este simpatic :)

Se observa ca personajul Rango are mai mult din personalitatea actorului Johnny Deep si mai putin din acei actori din westernurile clasice. Apropo, regizorul a folosit interpetarile actorilor live ca resurse vitale pentru echipa de animatori de la Industrial Light & Magic, folosind tehnica motion capture.

Va reamintesc ca Industrial Light & Magic este creat de George Lucas. Este studioul care a realizat efectele speciale din seria Star Wars. Studioul a revolutionat cinematografia cu renumitele efecte speciale din filmele: Terminator, Jurassic Park, The Mask, Iron Man, Transformers, Piratii din Caraibe si Avatar.

55 de animatori au lucrat la animatia Rango. Cei care lucreaza in domeniu stiu despre ce este vorba.



Cred ca acest film o sa fie nominalizat la Oscar, la anul, la categoria cel mai bun film de animatie.

Filmul de animatie Rango este distribuit in Romania de firma Ro Image.

Mai multe materiale video - www.traileraddict.com/tags/rango

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu