marți, 22 martie 2011

VIDEO Cronica de film: Scandal matinal/ Morning glory

Am revenit cu cronica de film pentru Scandal matinal/ Morning glory, cu Rachel Mc Adams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson și Jeff Goldblum.

Vizionând acest film, o să vă aduceți aminte de porcăriile matinale difuzate de televiziunile mioritice. O să aveți impresia că intrați în culisele unei emisiuni tv.

Pentru cei care nu au avut ocazia să vadă cum se realizează o emisiune matinală tv, acest film este super. Este o comedie reușită :)

Trebuie să recunosc că eu am avut ocazia să văd cum se realizează o emisiune matinală tv. În anii 90 am lucrat câteva zile la o televiziune centrală pentru o emisiune matinală.

Revenind la film, Scandal matinal/ Morning glory readuce în prim plan clișeele clasice despre metodele de cucerire a telespectatorului.



Când Becky Fuller (McAdams), producătoare de televiziune pasionată de meseria ei, este concediată de la programul de ştiri locale, cariera ei arată la fel de dezolantă precum îi este şi viaţa amoroasă. După acest eşec ajunge să lucreze pentru emisiunea “Daybreak”, un show matinal local aflat pe ultimul loc ca audienţă. Ambiţioasă din fire, Becky îşi pune în minte să revigoreze emisiunea, aşa că găseşte soluţia pe care ea o crede ideală: să-l aducă pe legendarul prezentator Mike Pomeroy (Harrison Ford).  Din nefericire, înfumuratul Pomeroy refuză cu încăpăţânare să prezinte ştiri pe care le consideră sub nivelul lui – bârfe despre vedete, vremea, modă, şi altele asemenea... Ca şi cum asta nu era de ajuns, nu vrea deloc să lucreze cu colega lui de studio, Colleen Peck (Diane Keaton), o fostă regină a frumuseţii şi prezentatoare-vedetă de emisiuni matinale, care acum e mai mult decât fericită că i s-au “alocat” calupurile de ştiri. Pe măsură ce Mike şi Colleen îşi duc răfuiala personală, mai întâi în culise, pentru a izbucni apoi în faţa camerelor de filmat, Becky se luptă să nu i se destrame idila pe care tocmai a înfiripat-o cu colegul său producător, Adam Bennett (Wilson). Becky va trebui să facă o echilibristică foarte complicată, dar şi extrem de comică, pentru a-şi salva relaţia amoroasă, reputaţia, jobul şi, nu în ultimul rând, emisiunea.

Rezultatul este o comedie isteaţă şi sexy despre o fată de carieră, care are parte de primul său triumf, descoperind, în acelaşi timp, că, oricît de imposibili sînt oamenii din jurul tău, orice e posibil dacă pui suflet în ceea ce faci.

Matinal cu scandal este un film realizat de o echipă cu experienţă în comedie, formată din regizorul Roger Michell, care a realizat comedia clasică Notting Hill, scenarista Aline Brosh McKenna, care a scris scenariul comediei The Devil Wears Prada, producătorul J.J. Abrams, care e deja celebru pentru cîteva seriale-cult, precum Felicity, Alias, Lost, Fringe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu