miercuri, 24 august 2011

Curs de animatie traditionala 2D


Durata cursului: 20 de ore
Organizare: 2 sedinte de curs/ saptamanal, timp de o luna.
Program: seria 1/luni – miercuri de la ora 18:00
sau
seria 2/marti – joi de la ora 18:00
Durata unei sedinte de curs: aprox. 2,5 – 3 ore (pana la terminarea lectiei curente)

Structura cursului:
- ore de predare a notiunilor teoretice fundamentale despre animatia traditionala (stil Warner, Hanna & Barbera, Disney, manga –anime, etc)
- ore de aplicatii practice intensive, sub indrumare personalizata, a notiunilor teoretice dobandite
- la final, realizarea de catre fiecare cursant a unui mic proiect personal (max. 30 sec.) animat in maniera traditionala.
- organizatorul va pune la dispozitia cursantilor toate materialele si dispozitivele specifice profesiunii de animator: pupitre, pivoti, suport informatic pt. captarea imaginii, x-sheet, hartie pivotata, etc.

Scopul cursului este ca la final, fiecare cursant sa acumuleze cat mai multe dintre notiunile de baza pentru realizarea proiectelor personale la un nivel cat mai apropiat de calitatea animatiei profesioniste, traditionale.


Cursul de animatie va fi tinut de animatorul Valentin Eliseu

Valentin Eliseu are o cariera de peste 30 de ani in industria animatiei.

In ultimii 20 de ani a lucrat exclusiv pentru case de productie internationale din Franta, Spania, Danemarca, Anglia si Germania.
A participat la realizarea a peste 300 de filme de scurtmetraj de animatie precum si a 11 lungmetraje.

Mai jos aveti trailerul filmului de animatie Gisaku (2005) regizat de Baltasar Pedrosa. Animatorul Valentin Eliseu este mentionat pe genericul filmului.



In perioada 2000 - 2005, Valentin Eliseu a lucrat ca animator la urmatoarele filme de animatie: Gisaku (2005), Dragon Hill. La colina del dragón (2002), The Princess and the Pea (2002), 10 + 2: El gran secreto (2001) si Hjælp, jeg er en fisk (2000).





In anii 2008 si 2010 a organizat workshop-uri de animatie in cadrul festivalului Anim'est. In anul 2008-2009 a organizat si prima editie a cursului privat de animatie. Patru dintre absolventii acestui curs au fost selectionati in cadrul competitiei nationale din cadrul Festivalului Anim'est editia 2009, iar unul dintre elevi a obtinut premiul special al juriului Anim'est.

Animatorul Marius Pandele a invatat animatie la cursurile lui Eliseu.



Scurtmetrajul White Noise/ Zgomot Alb (realizat de Marius Pandele) a obtinut mentiunea speciala a juriului pentru un film romanesc la Anim'est 2009. De asemenea, la competitia de filme romanesti Tres Courts 2010, marele premiu al juriului a fost acordat pentru scurtmetrajul lui Pandele. Ucenicul lui Eliseu a fost unul dintre nominalizatii la Premiul Gopo pentru film de scurtmetraj in 2009.


CONDITII DE PARTICIPARE LA CURSUL DE ANIMATIE

- Nu este absolut necesar sa stiti sa desenati! Este suficient sa doriti sa va exprimati cu ajutorul filmul de animatie. Totusi, cunostintele de desen si perspectiva pot constitui un avantaj.

Tematica:
NU are ca obiect si invatarea desenului figurativ.

Admiterea la curs:
- Doritorii vor fi admisi in baza numarului destul de limitat de locuri (max .5 persoane/ serie) conform regulii “primul venit-primul admis”.

Tarif:
-Taxa de participare este de 500 RON/ net. pentru toate cele 8 sedinte de curs.
- Suma se achita integral, in numerar, la prima sedinta de curs.
- In cazul in care cursantul nu participa integral prin proprie decizie la sedintele de curs sau renunta anticipat la frecventarea orelor, taxa nu se ramburseaza nici partial nici integral.

Participare:
- Daca ati optat pentru una dintre cele doua serii saptamanale, optiunea ramane definitiva pana la incheierea cursului.
- In cazul in care o sedinta sau mai multe (max. 2 sedinte) se suspenda temporar din cauza organizatorului, orele de curs restante se vor reprograma, fara costuri suplimentare, in maxim 2 saptamani de la datele initiale.

- Este preferabil sa va exprimati explicit prin email si telefonic, dorinta de participare si seria din saptamana convenabila
pentru Dvs. In acest fel puteti afla si locatia unde se vor desfasura orele cursului de animatie.

Daca sunteti interesati sa participati la cursul de animatie traditionala si aveti nevoie de detalii suplimentare, il puteti contacta pe Valentin Eliseu la numarul de mobil: 0723 642 675

ORGANIZATOR
Valentin Eliseu,
Animator, director de animatie, realizator, workshop trainer Anim'est


email: animatorr@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu