marți, 16 august 2011

VIDEO Cronica de film: Planeta maimutelor: Invazia/ Rise of the Planet of the Apes 3D

M-am dus la Planeta maimutelor: Invazia/ Rise of the Planet of the Apes 3D, cu speranta ca o sa vad un film de actiune cu maimute vorbitoare cucerind planeta noastra :) Din pacate, in film nu am vazut o invazie a maimutelor, doar o cucerire a unui pod, la finalul filmului.



Regizorul filmului, Rupert Wyatt pare depasit de situatie si se multumeste doar cu o parada de maimute bine realizate de echipa de efecte speciale care a adus la viata lumi ca cele din Avatar si trilogia Stapanul inelelor. Supervizorul de efecte vizuale a fost Joe Letteri, castigator a 4 premii Oscar pentru efectele vizuale inovatoare din Avatar, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Lord of the Rings: The Return of the King si King Kong. A fost nominalizat la un Oscar pentru I, Robot. Letteri e partener Weta Digital in Noua Zeelanda. In acest film a lucrat si Dan Lemmon, supervizor de efecte vizuale, cu experienta in proeicte cinematografice, precum The Lord of the Rings: The Two Towers si The Lord of the Rings: The Return of the King. Lemmon a fost supervizor de efecte vizuale la filmul laureat cu Oscar, King Kong, semnat de Peter Jackson. A mai lucrat la Avatar, Jumper, 30 Days of Night si la multe reclame.

Iulia Blaga de la HotNews.ro are dreptate cand spune ca in acest film oamenii sunt sunt aparent trecuti in planul doi. "Daca omul se trage din maimuta, maimutele se trag in cinemaul modern din om. In CGI, prin motion capture, cimpanzeii, urangutanii si gorilele preiau trasaturi omenesti reale"

Este adevarat ca avem parte de animatii reusite cu maimute, dar altceva nu vedem... Daca stii ceva despre serie, productia regizata de Rupert Wyatt iti arata premisele de la care s-a ajuns, intr-un viitorul prezentat in filmul original din 1968, ca primatele sa conduca la un moment dat lumea.

Actorul James Franco interpreteaza rolul unui savant tinar si... nelinistit :) Nu incercati sa urmariti cu atentie ceea ce spune, pt ca nimic nu este logic. Savantul se comporta de multe ori ca si cum n-ar avea idee despre comportamentul maimutelor, fiind la fel de surprinsi ca si noi de reactiile acestora.

In concluzie: producatorii filmului au pus accentul pe CGI, uitand sa mai faca si film.

www.apeswillrise.com

Un comentariu:

  1. Am vazut filmul si il recomand oricarei persoane care si-a pus intrebarea: "Ce s-ar fi intamplat daca maimutele ar fi evoluat la fel de mult ca si noi?" Am scris si cronica filmului pentru cei care se intreba daca merita sa fie vazut.

    RăspundețiȘtergere