sâmbătă, 11 februarie 2012

Stirile industriei de animatie si efecte vizuale

- Filmul de animatie Rango a fost marele cistigator al celei de-a 10-a editii a premiilor acordate de Visual Effects Society.

Filmul a fost distins cu 4 trofee, pentru efectele vizuale remarcabile, cel mai bun personaj animat, cinematografia virtuala si decorul creat.





Filmul de animatie Rango este realizat de renumitul studiou Industrial Light & Magic. Director de animatie la Rango este Hal Hickel, cel care a participat la realizarea productiei Pixar, Toy Story.

Regizat de Gore Verbinski, cel care a creat seria Piratii din Caraibe, Rango este un western modern in care aventura, umorul ireverentios si persoanjele induiosatoare se combina pentru a ne oferi filmul perfect pentru intreaga familie.

Productia Rango este nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film de animatie.

Revenind la premiile Visual Effects Society, primul film 3D al lui Martin Scorsese – Hugo – a fost premiat cu 2 trofee – unul pentru efecte vizuale secundare si celalalt pentru cinematografie virtuala.

La gala de decernare a premiilor Visual Effects Society au mai cistigat si filmele Transformers: Dark of the Moon regizat de Michael Bay si Rise of the Planet of the Apes.

- Rango a fost marele cistigator si la premiile Annie 2012. A primit cinci trofee, incluzand categoriile cel mai bun film de animatie, cel mai bun scenariu, cel mai bun design al personajelor si cel mai bun montaj. La aceastea s-a adaugat trofeul de Favoritul Membrilor, al carui cistigator este desemnat de toti membrii ASIFA-Hollywood, incluzand studenti si membri afiliati, spre deosebire de celelate premii acordate de profesionisti din domeniu.

Aventurile lui Tintin, de Steven Spielberg, si-a adjudecat doua trofe, pentru muzica si efecte speciale in animatie, ca si Kung Fu Panda 2, de Jennifer Yuh Nelson, filmul cu cele mai mari incasari regizat de o femeie. De altfel, Nelson a cistigat premiul pentru regie in fata lui Verbinski (regizorul filmului Rango), productie fiind premiata si pentru scenografie.

Animatiile Winnie the Pooh, Rio si Arthur Christmas au obtinut fiecare cite o distinctie, ca si filmele live action Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon si Planeta Maimutelor: Invazia/ Rise of the Planet of the Apes, pentru elementele de animatie.

Doua filme au fost insa total neglijate - Motanul incaltat/ Puss in Boots si Cars 2, lansate de DreamWorks Animation, respectiv Pixar.

In sectiunea dedicata productiilor de televiziune, The Simpsons a fost premiata drept cea mai buna productie pentru audienta generala, in timp ce productia Disney Prep & Landing: Naughty vs. Nice a cistigat patru trofee.

Printre celelalte productii cistigatoare, s-au numarat: The Amazing World of Gumball, Disney Jake and the Never Land Pirates, Secret Mountain Fort Awesome si The Penguins of Madagascar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu