luni, 25 aprilie 2011

VIDEO Cronica de film: Rio 3D - animatia anului 2011

In acest an o sa fim martorii detronarii Pixar-ului din clasamentul industriei filmului de animatie. De ce spun acest lucru? Noul film de animatie Pixar, Masinute 2/ Cars 2 nu va putea concura cu celelalte productii realizate de concurenta. Cei care au vazut trailerele, clipurile si story-ul productiei cu masinute, vor intelege de ce compania Disney & Pixar vor pierde suprematia animatiei mondiale, cel putin pt acest an. Va reamintesc ca de la inceputul anului avem parte de multe lansari de animatii noi, la nivel golbal. In urma cu o luna vb despre primul lung metraj de animatie realizat de studioul Industrial Light & Magic, Rango. Daca nu ai sti ca aceasta productie este realizata de renumitul studiou Industrial Light & Magic, ai crede ca este vorba despre o pelicula cinematografica made in Pixar. Cine credeti ca este director de animatie la Rango? Este Hal Hickel de la Pixar :) Acum lucreaza la Industrial Light & Magic. Hal a participat la realizarea filmului animat Toy Story. Este adevarat ca in ultimii ani, animatori cu experienta, de la Pixar si Disney, au "invadat" industria animatiei. Asa se explica ca stilul Pixar poate fi regasit si in productile realizate de alte studiouri, precum DreamWorks Animation.

La finalul cronicii pt Rango spuneam ca o sa fie nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun film de animatie. Acum pot sa spun ca Rango, regizat de Gore Verbinski, cel care a creat seria Piratii din Caraibe, se va lupta cu... Rio 3D pt Oscar, pt cel mai bun film de animatie :) Este posibil sa vedem si Cars 2 pe lista filmelor de animatie nominalizate la Oscar. Vom vedea. Sa asteptam lansarea productiei Pixar din vara... Sincer, eu nu cred ca renumitele personaje animate, masinutele, vor domina clasamentul industriei animatiei mondiale.





Revenind la cea mai noua productie a studiourile Blue Sky si Twentieth Century Fox Animation, Rio 3D, publicul va redescoperi farmecul animatiei. Rio s-a nascut din imaginatia regizorului Carlos Saldanha, care a co-regizat sau regizat filme de animatie de succes ca Ice Age, Robots, Ice Age: The Meltdown si Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. A vrut sa scrie o scrisoare de dragoste pentru orasul sau natal, Rio, cu o poveste despre o pasare natanga, foarte domesticita care porneste intr-o aventura de-o viata in aceasta lume minunata.

Carlos, regizorul filmului de animatie Rio 3D, e una din fortele creatoare de la studiourile Blue Sky din 1993. Saldanha a fost animatorul supervizor la Blue Sky pentru gandacii din Joe's Apartment (1996). A regizat, de asemenea, animatia A Simple Wish (1997) si Fight Club (1999).

Saldanha a facut echipa cu Chris Wedge si au co-regizat primele animatii Blue Sky, Ice Age (2002) si Robots (2005). Va reamintesc ca Ice Age a fost nominalizat la Oscar in 2003. In 2002, Saldanha a regizat scurtmetrajul Gone Nutty, de asemenea, nominalizat la Oscar in 2004. Dupa succesul din Ice Age, Saldanha a stat la carma filmului Ice Age: The Meltdown (2006), al treilea film animat de la Twentieth Century Fox si Blue Sky Studios, care a fost cel mai profitabil film al anului din istoria Fox. A urmat Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, care a adus cele mai mari incasari pentru un film de animatie, peste 887 de milioane de dolari in intreaga lume.

Sper ca noul film realizat de Carlos sa egaleze, sau sa depaseasca incasarile animatiei Ice Age.

Cei care vor merge la cinema sa vada filmul cu subtitrare, o sa observe ca Rio are o coloana sonora de invidiat. O sa aveti parte de o combinatie de sunete braziliene si muzica americana contemporana. Coloana sonora are o distributie de vedete de muzica, in frunte cu will.i.am (de la Black Eyed Peas), Jamie Foxx, Bebel Gilberto, Taio Cruz, Ester Dean, Siedah Garrett, Jemaine Clement si faimosul percutionist brazilian Carlinhos Brown, impreuna cu compozitorul John Powell - toti interpretand sub indrumarea legendarului brazilian si producator executiv de muzica, Sergio Mendes.













Jesse Eisenberg, un actor recent nominalizat la Oscar pentru The Social Network, e vocea lui Blu, papagalul ara foarte domesticit - ultimul mascul din specia lui - care nu a invatat sa zboare. Acesta se bucura de o viata confortabila impreuna cu proprietara sa si cea mai buna prietena a lui, Linda, in oraselul Moose Lake din Minnesota. Blu si Linda cred ca el este ultimul din specia sa, dar cand afla de existenta unui alt ara care locuieste in Rio de Janeiro, pornesc spre taramul indepartat si exotic pentru a o gasi pe Jewel, jumatatea de sex opus a lui Blu. Nu dupa mult timp de la sosire, Blu si Jewel sunt rapiti de un grup de traficanti de animale. Blu scapa, ajutat de versata Jewel si un grup de pasari orasene mistocare. Cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui sa gaseasca curajul de a invata sa zboare, de a scapa de rapitorii care le sunt pe urme, pentru a se intoarce la Linda, cea mai buna prietena pe care a avut-o o pasare vreodată. Anne Hathaway este vocea personajului Jewel :)

Povestea se desfasoara in mijlocul unei jungle colorate, un paradis pe plaja, o metropola intinsa - si o sarbatoare care pune capac la toate, stiuta ca si Carnaval. Rio e mai mult decat un punct pe harta, e un loc magic, o stare de spirit si o atitudine.

O sa aveti parte de o animatie de nota 10, plin de culoare si multa actiune, suspans... O sa va placa.

www.rio-themovie.com

Filmul de animatie Rio 3D este distribuit de Odeon Cineplex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu