vineri, 8 aprilie 2011

VIDEO Cronica de film - Animals United: Echipa traznitilor 3D

Trebuie sa vedeti filmul de animatie german Animals United: Echipa traznitilor 3D (2010). Inspirata din cartea pentru copii a lui Erich Kastner, The Animals’ Conference, animatia regizata de Reinhard Klooss si Holger Tappe prezinta o armata de creaturi, mari si mici, care trezeste omenirea din "somnul" sau in ce priveste incalzirea globala si poluarea.



O lista impresionanta de celebritati, printre care Jason Donovan, James Cordon, Andy Serkis, Vanessa Redgrave, Joanna Lumley, Stephen Fry si Billie Piper sunt vocile acestui exuberant film animat de familie.

Locuind in Delta Okavango, Billy, un suricat (mamifer mic din desertul Kalahari) rautacios si cel mai bun (si singurul) prieten, Socrate, un leu prietenos, asteapta inundatia anuala, esentiala pentru Delta si toate animalele care traiesc acolo.

Animalele descopera ca oamenii le-au distrus habitatul construind un baraj pentru un complex de agrement. Dorind sa dovedească fiului sau adorat Junior ca el nu e excentricul ratat pe care toata lumea il crede, Billy cauta o cale pentru a gasi apa si a salva delta, insotit de Socrate. In calatoria lor, acestia intalnesc un grup de animale din intreaga lume, ratacite si poznase, care s-au adunat in Africa in căutarea unei noi case. Filmul transmite un mesaj clar omului, si anume "sa nu se puna" cu natura.

Filmul se incadreaza in tiparul animatiilor cu mesaj ecologist, precum Aventurile lui Sammy 3D.

In momentul vizionarii cadrului cu fuga cocosului din bucataria vaporului, mi-am adus aminte ca pe Internet a circulat un scurtmetraj de animatie reusit, cu un cocos care incerca sa scape de cutitele bucatarului.

Inceputul filmului Animals United: Echipa traznitilor seamana cu o parada de personaje, multe dintre ele inspirate din creatile studentilor de la scolile de animatie europene. Este posibil ca numele lor sa se regaseasca pe genericul de final al filmului, in lista animatorilor.

Cei care au vazut filmul de animatie Disney, Cartea Junglei, vor revedea vulturii pe-o craca discutand ca mosii si disputand o posibila prada.

In concluzie: regizorii filmului, Holger Tappe, si Reinhard Klooss, au reusit sa realizeze o animatie cu personaje bine realizate, folosind tehnologia 3D.

Pelicula cinematografica europeana este produsa de Constantin Film si Timeless Film.

Filmul este distribuit de Intercomfilm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu