duminică, 7 august 2011

Jocul de-a vacanta cu jucarii si masini vrajite, in format IMAX 3D

Cand ati fost ultima oara la IMAX? Joi seara am fost sa vad avanpremiera filmului de animatie Pixar, Cars 2/ Masini 2, in format IMAX 3D.

Inainte sa inceapa filmul, cei de la Cinema City Cotroceni au difuzat ultimul videoclip muzical al Antoniei, Marionette. Frumoasa Antonia are un videoclip interesant, cu scene care seamana cu pelicula Ghost, cu Demi Moore si Patrick Swayze.



Imediat ce am terminat cu vizionarea reclamelor, trailerelor si a videoclipului Antoniei, a urmat mult asteptatul scurtmetraj de animatie Pixar, Toy Story: Hawaiian Vacation. Este o animatie de nota 10 care poate fi vazuta in cinematografe in deschiderea fiecarei proiectii Cars 2.

Barbie si Ken pleaca in vacanta in Hawaii, sau cel putin asa cred ei la inceputul noului scurtmetraj cu personajele din Toy Story.

Ken (Michael Keaton) si Barbie (Jodi Benson) incearca sa plece in Hawaii strecurandu-se in bagajul lui Bonnie, fetita care are acum jucariile. Cand ies din valiza, cei doi descopera ca nu au parasit vreodata dormitorul fetitei. Tot ce ramane e ca Woody, Buzz si restul gastii de jucarii sa transforme camera lui Bonnie intr-o luxoasa si relaxanta vacanta in Hawaii.



Si dupa jocul de-a vacanta, era si timpul pt curse si spionaj in stil James Bond, dar cu... masinile din Cars :) Cei de la Pixar au reusit sa atraga atentia publicului cu noul film de animatie, Cars 2. Trebuie sa recunosc ca nu sunt fun Cars. Povestea in sine nu ma fascineaza. Niciodata nu mi-a placut sa vad masinute vorbitoare.

Imi place ce spune Iulia Blaga de la HotNews despre aceasta animatie: "Nu neaparat povestea conteaza pana la urma, cat ambalajul. S-a muncit din greu la el, iar rezultatul e cochet si amuzant"

Mi-au placut decorurile si tot ce inseamna detalii. Cars 2 ne uimeste cu o gramada de inovatii vizuale si cu un decor luxuriant, alcatuit din marile orase ale lumii, de la Paris la Londra sau Tokyo. In scenele din Paris, pe acoperisul unei cladiri apare firma unui restaurant numit Gastow's. Firma restaurantului reprezinta o parodie la Gusteau's, restaurantul in care a avut loc actiunea de la Ratatouille.



Cars 2 este regizat de renumitul John Lasseter si Brad Lewis (producatorul animatiei Ratatouille - castigator al un premiu Oscar).

Masini 2 este produs de veteranul industriei efectelor speciale, Denise Ream, co-producator al Up si producator executiv al efectelor speciale din Star Wars: Episodul II - Razbunarea Sithului.

Trebuie sa mergeti la cinema pt a vedea Cars 2. Merita :) Cei de la Pixar au facut o animatie reusita.



Apropo, calculele comerciale din spatele acestui sequel sunt impresionante. In cei 5 ani de la lansare, primul Cars a facut aproape 10 miliarde $ in produse de merchandise - adica masinute dragute, camioane si alte vehicule care au iesit de pe liniile de asamblare ale fabricilor de jucarii.

Un comentariu: