luni, 28 iunie 2010

VIDEO Cronica de film: Alice in Tara Minunilor IMAX 3D

Nu mai tin minte cand am citit ultima oara cartea Alice in Tara Minunilor, de Lewis Carroll. Cred ca se intampla in copilarie. Tot atunci am vazut prima ecranizare a povestii. In perioada respectiva imi imaginam o lume paralela cu personaje fantasy. Iar in liceu am reusit sa fac o "calatorie" in universul lui Lewis. A fost funny :)

Apropo, va imaginati ca vizionati un film IMAX real action cu Basescu & company? Aveti ochelari IMAX 3D la ochi, iar pe ecran este o scena cu "efecte speciale" - Boc impiedincandu-se... In acel moment, o sa te feresti pentru a evita caderea lui Boc peste tine :) Nu vreau sa ma gandesc cum arata Basescu transpus in 3D IMAX... Intr-o lume tipic Pandora lui James Cameron, o sa inghititi repede prajiturile lui Lewis, pentru a va micsora, cu scopul evitarii impactului cu ei. Renuntand la ochelarii 3D, o sa observati ca tot ce va inconjoara este real, este IMAX 3D :)



Revenind la Alice in Tara Minunilor, pot sa spun ca este un film facut mai mult pentru a scoate in evidenta efectele speciale. Este mai mult Disney si mai putin neogotic, cum ne-a obisnuit Tim Burton.

Filmul marcheaza intoarcerea la Disney a regizorului Tim Burton. Acesta a lucrat la inceputul carierei ca animator la studiourile Disney.

Partea de animatie este extraordinara. Din momentul in care Alice intra in Tara Minunilor, esti fascinat de ceea ce vezi. Este bine realizat. Tehnologia IMAX te ajuta sa traiesti fiecare moment din film. Ai impresia ca esti un personaj in lumea ei.

Tim Burton este, in felul sau, un Walt Disney al zilelor noastre, spune producatoarea filmului, Suzane Todd.

Cat despre interpretarile actorilor din film, pot sa spun ca a fost ok. Nu sunt un fun Johnny Depp, dar il admir pentru rolul Palarierul Nebun. A reusit sa treaca foarte usor de la o stare la alta. Este convingator. Personal, imi place actrita Anne Hathaway.

Alice in Tara Minunilor este a doua productie IMAX 3D care ajunge in Romania. El poate fi vazut si in variante 2D si 3D. Oricum, cel mai interesant e sa-l vezi in adancime. Ai senzatia ca te scufunzi in film :)

Mai multe imformatii despre film pe site-ul oficial www.disney.com/wonderland

Mai jos puteti vedea scurtmetrajul de animatie Vincent (1982) realizat de Tim Burton. Acest film a fost dedicat actorului Vincent Price.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu