joi, 24 decembrie 2009

It's A Wonderful Life (O viata minunata)


It's A Wonderful Life (O viata minunata), filmul clasic din 1946, a fost desemnat cel mai bun film de Craciun din toate timpurile, in urma unui sondaj, a anuntat Femalefirst.co.uk. Filmul este in regia lui Frank Capra, cu James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore. Este filmul meu preferat :)



James Stewart in rolul lui George Bailey, omul care primeste cel mai frumos dar de Craciun.

Cum ar fi fost lumea, daca nu m-as fi nascut? La aceasta intrebare tulburatoare primeste raspuns eroul filmului. Anii '30. Cand era copil, George Bailey visa la calatorii in lumea larga, la locuri exotice, departe de linistitul orasel Bedford Falls. Si nici acum nu ar fi prea tarziu sa-si implineasca visul, daca n-ar fi tatal sau, care ii cere sa intre in afacerea familiei, o mica intreprindere bancara aflata la concurenta cu impunatoarea banca a lacomului Henry Potter.

Curand insa, George este iarasi obligat sa-si amane implinirea vechii dorinte deoarece moare tatal sau si trebuie sa preia firma inainte ca Potter sa puna mana pe ea. Apoi, cand se indragosteste si se insoara cu iubita sa din copilarie, Mary Hatch, George poate sa-si ia gandul de la planurile sale, mai ales ca e criza.

Anii trec, prosperitatea a revenit, George si Mary au acum o familie. Din nou insa, din cauza manevrelor proaste facute de unchiul Billy, firma este in pragul falimentului. Moment in care George are nevoie de ajutor. Care-i vine din cer, odata cu aparitia ingerului Clarence...

Filmul are in palmares Globul de Aur pentru cea mai buna productie, 5 nominalizari Oscar (film, regie, actor in rol principal, montaj si sunet) si un trofeu special, acordat in 1994 lui Jimmy Hawkins, pentru intreaga activitate de fost copil-vedeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu