marți, 29 martie 2011

VIDEO Cronica de film: Gnomeo si Julieta

Am revenit cu cronica de film pt Gnomeo si Julieta 3D, regizat de Kelly Asbury, cu o coloana sonora care contine atat melodii clasice, cat si noi, compuse de Elton John.

Printre filmele regizate de Asbury se numara Shrek 2 (2004), film nominalizat la Oscar si Spirit—Stallion of the Cimarron (2002). A mai colaborat la realizarea proiectelor Shrek (2001), Toy Story (1995), Nightmare Before Christmas (1993), in regia lui Tim Burton si la Beauty and the Beast. Este un regizor de animatie foarte bun :)















Este o coproductie Touchstone Pictures, Starz Animation si Rocket Pictures. Gnomeo si Julieta reuneste o distributie de exceptie, piticii fiind acompaniati in aventura lor de catre cei mai renumiti actori si cantareti: Jason Statham, Emily Blunt, James McAvoy, Sir Michael Caine, Patrick Stewart, Dolly Parton, Ozzy Osbourne, Maggie Smith, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Matt Lucas si Hulk Hogan.

Elton John debuteaza ca producator executiv in industria animatiei cu acest film :) Initiativa sa este admirabila, chiar daca animatia nu este stralucita.

Este adevarat ca avem parte de personaje bine realizate, dar nu este suficient pt un film. Aceasta ecranizare nu aduce nimic nou, schimba doar viziunea regizorala, folosind pitici de gradina. Actiunea filmului este nuantata cu un conflict intre piticii albastrii si piticii rosii care se razboiesc cu masini de tuns iarba. Se mimeaza dramatismul shakesperian in aceasta animatie.

Avem parte de o poveste banala de dragoste intre doi pitici de gradina, Gnomeo si Julieta care sfideaza indelungata rivalitate a clanurilor lor.

Pt cei mici, acest film este ideal. Piticii de gradina sunt simpatici si amuzanti. Apropo, am vazut ochelarii chiciosi ai lui Elton John :) In film, ochelarii vedetei sunt folositi de un pitic indragostit.

www.gnomeoandjuliet.com

Mai multe imagini video (clipuri, interviuri, trailere, etc.) - www.traileraddict.com/tags/gnomeo-and-juliet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu