marți, 28 februarie 2012

Jurnal de spital

Bunica mea este grav bolnava. De o saptamina nu ma uit la stirile tv... In aceasta perioada traiesc ca un "enorias" intr-o "catedrala" a groazei. Ma refer la un spital din Capitala. Am vazut neputinta, suferinta... dar si multa nesimtire. Spitalul nu are medicamente, dar are saloane cu televizoare si lcd-uri cu Internet. In saloane, gindacii sunt singurii prieteni.

Cred ca toata reforma in sanatate consta in prezenta tinerelor doctorite in colanti si halate scurte :) Sa ii vedeti pe pacientii batrini cum se lumineaza la fata cind le vad. Numarul tinerelor in halate albe este mult mai mare in comparatie cu medicii virstnici.

Ma bucur ca sunt medici tineri, dar... este o pb de credibilitate pt un spital. Nu cred ca un medic tinar il poate inlocui pe doctorul virstnic. Vreau sa vad cum tinerii medicii lucreaza impreuna cu seniorii din sistemul medical.

O doctorita tinara o intreba pe bunica mea de 87 ani daca este pensionara si daca lucreaza. Avea fisa medicala a bunicii mele in fata ei.

Repet. Ma bucur ca sunt multe fete frumoase si tinere in halate albe, dar unde sunt medicii cu experienta? Cred ca toti stim unde sunt doctorii cu experienta. In sistemul privat sau in strainatate.

M-am saturat de aceasta MIZERIE din sistemul medical romanesc. Toti romanii stau cu capele aplecate si nu ies din cuvintul doctorului. Este un tablou grotesc cu oameni care asteapta in liniste. Nu ai voie sa comentezi de ce medicul ti-a spus sa vi la o ora anume, iar el a intirziat citeva ore... In asemenea spatii nu ai voie sa comentezi, ai voie doar sa te rogi.

Este suficient sa stai citeva zile si nopti intr-un spital si o sa vezi multa MIZERIE. Nu pot sa inteleg de ce nu sunt bani pt marirea salariilor si achizitionarea medicamentelor, dar se gasesc bani pt tot felul de cacaturi, precum plasmele, lcd-urile, televizoarele, Internet, softuri de divertisment la calculatoarele de la paturile pacientiilor, etc.


VA DORESC MULTA SANATATE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu