duminică, 5 februarie 2012

VIDEO Cronica de film: 5 days of war/ 5 zile de razboi

Am vazut filmul care prezinta conflictul militar dintre Georgia si Rusia. Subiectul este interesant, dar filmul este prost.



Productia, care prezinta conflictul militar dintre Georgia si Rusia din 2008, beneficiaza de o distributie impresionanta, cu Rupert Friend in rolul principal, Andy Garcia, Val Kilmer si Dean Cain. Regizorul peliculei este Renny Harlin, renumit pentru productii celebre precum "Die Hard" sau "Cliffhanger".

Rupert Friend joaca rolul unui reporter nord-american, Thomas Anders, salvat de la moarte in timpul razboiului din Irak de un contingent georgian din Fortele Aliate. La indemnul unor amici din Tbilisi, care il informeaza ca este pe cale sa izbucneasca un conflict armat intre Georgia si Rusia cu privire la regiunile Osetia de Sud si Abhazia, Thomas Anders pleaca spre Georgia impreuna cu cameramanul sau Sebastian Ganz. Jurnalistul devine astfel martorul unor executii barbare ale rebelilor separatisti din Osetia de Sud, carora le cade victima populatia civila nevinovata din Georgia. Filmul arata o Europa neinteresata de confruntarile violente atat de apropiate, a carei atentie e indreptata mai degraba catre Jocurile Olimpice de Vara de la Beijing, ce se desfasoara in paralel cu conflictul armat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu