marți, 25 ianuarie 2011

VIDEO: Basarabenii realizeaza un film de animatie 3D

Studioul de animatie Simpals din Chisinau a anuntat ca are finantare pentru scurtmetrajul de animatie Tiganul 3D (30 de minute) - "o istorie vesela din viata tiganilor si legile vietii de zi cu zi".

Productia filmului de animatie Tiganul este finantata de compania STV Film din Rusia.

Compania STV ofera 5 milioane de euro pentru realizarea animatiei, a precizat Roman Stirbu, reprezentantul studioului Simpals Chisinau.

Astfel, la un calcul simplu, doar o secunda de desene animate va costa 4 mii de euro. Pentru comparatie, productia filmului Ice Age 3 a costat peste 6 mii de euro pentru o secunda.

Aproape toate cele 5 milioane de euro oferite de catre compania ruseasca vor merge la salarii. La productia filmului vor munci peste 100 de oameni. Producatorii spun ca vor incerca sa angajeze cat mai multi moldoveni, iar in lipsa lor, vor apela la specialistii rusi. Filmul de animatie va fi lansat in 2014.

Mai jos puteti vedea doua reportaje realizate de televiziunile din Basarabia. Sunt imagini de la conferinta de presa a studioului de animatie Simpals.









Va reamintesc ca moldovenii de la Studio Simpals au fost in Statele Unite pentru a discuta conditiile unei colaborari cu celebrele studiouri Pixar-Disney. De asemenea, acestia au fost prezenti la Anim'est 2009.




Studio Simpals a primit o propunere de business de la un studiou de animatie important din Franta, precizeaza Roman Stirbu, reprezentantul studioului. Francezii s-au aratat interesati sa cumpere studioul de animatie basarabean care s-a experimentat in productii 3D. Compania Simpals are 45 de salariati: animatori, regizori, scenaristi, etc.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu