duminică, 16 ianuarie 2011

VIDEO Cronica de film: Inception/ Inceputul (2010)

Astazi am vazut filmul Inception (2010) regizat de Christopher Nolan, cu Leonardo DiCaprio. Acest film imi aduce aminte de o intamplare din copilarie cand eu si sora mea am avut parte de acelasi vis. Cred ca si acum imi aduc aminte de acel moment cand ne-am trezit din vis, dar de fapt eram tot in vis... Visul din visul din vis :)

Revenind la film, Christopher Nolan te va impresiona foarte mult :) O sa vezi efecte speciale bine realizate. Imaginile te vor ajuta sa intri in mai multe niveluri din vis :) Totul este facut in asa fel incat sa spui la final ca nu ai inteles nimic. Totul este confuz, complicat, dar spectaculos din punct de vedere vizual.

Subiectii din Inception pot impartasi acelasi vis, dar mai presus de orice il pot crea de la zero si actiona ca si cum ar fi in realitate.

Christopher Nolan reuseste sa creeze o lume noua in care spectatorii sunt la granita dintre vis si realitate, acolo unde filmele opereaza cel mai bine. Cred ca deja va imaginati ca sunteti in postura lui Cobb (DiCaprio), un specialist in extragerea (sau furtul) de informatii din subconstientul persoanelor aflate in stare de somn. Este un job special pentru spionaj industrial. Nu cred ca o sa gasiti oferte pentru asa ceva in Romania. Motivul: nu aveti ce spiona pt ca nu mai producem nimic :)



Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hot experimentat in furtul celor mai ascunse secrete aflate in subconstientul uman. Inducand starea de vis subiectilor, acesta reuseste sa afle informatii confidentiale, care tin de lumea inselatoarea a spionajului corporativ. Un thriller captivant, Inception aduce o noua perspectiva asupra uneia dintre cele mai complicate dimensiuni ale fiintei umane: subconstientul.

Filmarile au avut loc in 6 tari (Marea Britanie, Franta, Canada, Japonia, SUA si Maroc), pe vant, ploaie, soare si zapada.

Trebuie sa retineti ca in Inception aveti parte de marea aventura a plimbarii prin mintea umana si prin lumea viselor.



Mai multe imagini video (interviuri, trailere) aici.

Vorba filmului, "niciodata nu-ti amintesti inceputul unui vis" asa ca nici tu nu o sa-ti amintesti de unde a pornit totul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu