duminică, 30 ianuarie 2011

VIDEO Cronica de film: Viespea verde/ The Green Hornet

Am avut ocazia sa vizionez filmul Viespea verde/ The Green Hornet la Cinema City Cotroceni, sala Samsung IMAX. Filmul este o comedie banala cu super eroi...

Pelicula cinematografica este interesanta pentru efectele speciale :)



The Green Hornet a debutat la 31 ianuarie 1936, pe postul de radio WXYZ din Detroit, fiind creatia lui George W. Trendle, care era parintele personajului Lone Ranger (de fapt, in mitologia personajului radiofonic, Britt Reid era chiar nepotul lui Lone Ranger, John Reid). Serialul, care a fost difuzat pana in 1952 pe posturile Mutual si NBC Blue, descria aventurile lui Britt Reid, un playboy plictisit de prea mult bine, a carui viata se schimba total cand mosteneste, dupa moartea tatalui sau, ziarul de investigatii, The Daily Sentinel. El ii salveaza viata lui Kato, un om cu incredibile abilitati tehnice si maiestrie in artele martiale. Kato devine aliatul cel mai apropiat al lui Britt care, transformand masina lui Britt in Black Beauty, da abilitati infinite cautarii si demascarii mafiotilor din oras. Cand Britt si Kato sunt martorii unei lovituri mafiote, lui Britt ii vine ideea de a-si dezvolta o identitate secreta.

După succesul emisiunii de radio, Green Hornet a mai aparut si in mai multe reviste cu benzi desenate. In 1966, personajul a facut un salt, ajungand pe micile ecrane, timp de un sezon, la televiziunea ABC, serialul avandu-i ca protagonisti pe Van Williams in rolul lui Green Hornet si Bruce Lee, in rolul lui Kato, rol care i-a adus celebritatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu