miercuri, 30 martie 2011

VIDEO Cronica de film: Hop-Top/ Hop

Va recomand o comedia reusita :) Este vorba despre Hop-Top/ Hop, in regia lui Tim Hill, realizatorul blockbuster-ului Alvin & the Chipmunks si este produs de compania Illumination Entertainment, condusa de Chris Meledandri, creatorul animatiei Despicable Me si combina animatia CG de ultima ora cu scene de live-action.

Producatori sunt Chris Meledandri (Despicable Me, Ice Age, Robots, Ice Age: The Meltdown, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!) si Michele Imperato Stabile (Alvin and the Chipmunks). Cinco Paul si Ken Daurio (Despicable Me, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!) sunt creatorii povestii, iar lor li se adauga la scrierea scenariului Ken Daurio si Brian Lynch (Puss in Boots).



Hop este o povestea comica a lui Fred (James Marsden), un pierde-vara vesnic fara job, care il accidenteaza din greseala pe iepurasul de Paste (voce, Russel Brand) si se vede obligat sa-l ia acasa la el pentru a-l ingriji pana isi revine.

Lenesul Fred are acum de infruntat cel mai uracios musafir care exista, iar infruntarea dintre cei doi le va arata amandurora ce inseamna sa te maturizezi.

Spre deosebire de filmele integral animate, realizarea unei comedii CGI/live-action necesita creaturi animate care trebuie sa interactioneze cu oamenii, dar si sa functioneze in universul lor propriu. Pentru Hop asta a insemnat realizarea unui iepure care sa arate ca in reallitate, si care sa poata relationa atat cu prietenii si familia sa de pe Insula Pastelui, cat si sa scoata din minti oamenii din lumea lui Fred. Aceasta misiune herculeana i-a fost incredintata firmei de efecte speciale Rhythm and Hues (R&H), care a apelat la o armata de animatori care au lucrat sub conducerea regizorului Hill si a supervizorului de efecte speciale Raymond Chen.



Animatia este bine realizata :) Personajele I.P., Iepurasul de Paste, Carlos si Phil sunt desenate de Peter Deseve, artist castigator al premiului Emmy si nominalizat la premiile Annie, care a mai lucrat cu Meledandri la seria Ice Age. S-a lucrat pornind de la interpretarea lui Russell Brand, apoi au fost folosite filmari cu Russell facind vocile, artistii putand, astfel, sa foloseasca expresiile faciale si miscarile acestuia ca puncte de referinta in constructia lui I.P. Supervizorul de animatie Chris Bailey, aflat la a treia colaborare cu Hill, a petrecut mult timp combinand interpretarea lui Russell Brand cu limbajul corporal si miscarile tipice unui adolescent. Apoi, acestia s-au filmat pe ei insisi interpretand rolul si citind replicile, pentru a putea capta si alte caracteristici fizice de care aveau nevoie pentru a-l anima pe I.P. si pentru a gasi ritmul fiecarei scene din storyboard. A fost nevoie, bineinteles, sa incorporeze si trasaturi specifice animalului, pentru si mai mult realism. Astfel, pentru o perioada lunga de timp, firma de animatie arat cu o gradina zoo, caci animatorii erau mereu inconjurati de iepuri, pui, gaini. Fie ca au captat o tresarire de urechi ale unui iepure, sau niste pui care se agitau de colo pana colo, camerele erau mereu pregatite sa surprinda totul.

Echipa de animatie a creat un model digital al fiecarui actor care interactiona cu I.P., cate un avatar pe baza caruia le-au creat in lumea virtuala o dublura digitala, dupa care a putut incepe pregatirea fundalurilor. Dupa fiecare secventa filmata, cei de la R&H scanau negativul pentru a o introduce in lumea virtuala. Odata terminat acest proces, animatorii reconstruiau decorurile, de data aceasta, digital, apoi le legau de scenele animate. La final, I.P. era complet integrat in secventele respective.

Filmul este distribuit de Ro Image.

www.iwantcandy.com

Mai multe imagini video (trailere, clipuri, interviuri, etc.) - www.traileraddict.com/tags/hop

Un comentariu: