duminică, 29 ianuarie 2012

Stirile industriei de animatie si efecte vizuale

- Personajele de desene animate Popeye si Olive Oyl apar in noul videoclip al trupei Wilco pentru piesa "Dawned on Me" de pe albumul "The Whole Love". Videoclipul este regizat de Darren Romanelli.



- Urmatoarele pelicule cinematografice: "Le chat du rabbin" de Joann Sfar, Antoine Delesvaux, "Le cirque" de Nicolas Brault, "La queue de la souris" de Benjamin Renner, "Le tableau" de Jean-François Laguionie si "Un monstre a Paris" de Bibo Bergeron - au fost nominalizate pt cel mai bun film de animatie la premiile Cesar 2012.

Premiul Cesar este un trofeu decernat anual pentru film in Franta. Nominalizarile sunt selectate de membri ai Academiei de Arta si Tehnica Cinematografica. Numele premiului vine de la sculptorul francez Cesar Baldaccini care a realizat trofeul.

Cea de-a 37-a gala de decernare a premiilor Cesar va avea loc la Theatre du Chatelet din Paris, pe 24 februarie.

- "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2", "Hugo", "Real Steel", "Rise of the Planet of the Apes" si "Transformers: Dark of the Moon" au fost nominalizate pt cele mai bune efecte vizuale la Oscar.

- "Dimanche/ Sunday", de Patrick Doyon, "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore", de William Joyce si Brandon Oldenburg, "La Luna", de Enrico Casarosa, "A Morning Stroll", de Grant Orchard si Sue Goffe, "Wild Life", de Amanda Forbis si Wendy Tilby au fost nominalizate pt cel mai bun scurtmetraj animat la Oscar.

- "A Cat in Paris", de Alain Gagnol si Jean-Loup Felicioli, "Chico & Rita", de Fernando Trueba si Javier Mariscal, "Kung Fu Panda 2", de Jennifer Yuh Nelson, "Puss in Boots", de Chris Miller, "Rango", de Gore Verbinski au fost nominalizate pt cel mai bun lungmetraj de animatie la Oscar.



- Site-ul YouTube a lansat un festival de scurtmetraje. Mai multe detalii aici.

- "The Adventures of Tintin" a primit un Glob de aur pt Cel mai bun lungmetraj de animatie.

- Katy Perry va fi "transformata" intr-un personaj care va aparea intr-un nou joc video, intitulat "The Sims 3 Showtime", ce va fi lansat in luna martie.

- Filmul lui Steven Spielberg "Aventurile lui Tintin: Secretul Unicornului/ The Adventures of Tintin" a primit titlul de cea mai buna animatie la Gala Sindicatului producatorilor americani pe 2012

- A aparut trailerul pentru sezonul 2 din Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor, serial produs de HBO.



Cele mai noi episoade Game of Thrones vor fi difuzate din luna aprilie 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu