marți, 28 februarie 2012

Disney are in vedere colaborarea cu un studiou de animatie din Romania



Kate Morton, director de programe la Disney in Europa Centrala si de Est, Africa de Sud si Orientul Mijlociu, a acordat un interviu pentru blogul meu.

Daniel Todoran-Rares: Care sunt adevaratii competitori ai Disney Junior in Europa Centrala si de Est?
Kate Morton: Avem mai multi competitori de pe fiecare piata din Europa Centrala si de Est dar, in special in Romania, consideram ca Disney Junior este unul dintre singurele canale de televiziune dedicate prescolarilor. Acest nou canal va combina clasicele povesti Disney si mult iubitele lor personaje cu metode specifice de invatare si dezvoltare, create pentru copii cu varste intre 2-7 ani, creind astfel un mediu de vizionare comun atat pentru copii cat si pentru restul familiei.


Daniel Todoran-Rares: Disney Junior va difuza si productiile clasice Disney?
Kate Morton: Da, Disney Junior combina animatii clasice deja iubite de copiii din intreaga lume, cum ar fi Clubul lui Mickey Mouse, Micuta sirena si 101 Dalmatieni, cu povesti noi ca Desene cu buticul lui Minnie (care o aduce pe indragita Minnie Mouse in prim planul propriei sale serii animate) si Jake si Piratii din Tara de Nicaieri. Acest nou serial prezinta aventurile bine cunoscutelor personaje Capitanul Hook si Smee, alaturi de o echipa tanara de pirati si reflecta tot ceea ce reprezinta Disney Junior- personaje grozave, povesti fantastice si combinarea mostenirii Disney cu spectacole noi, moderne.

De asemenea vom prezenta si o gama larga de filme contemporane, cum ar fi Regele Leu, care va avea premiera la Disney Junior in septembrie.


Daniel Todoran-Rares: Care este strategia companiei pentru spatiul online? Disney Junior va avea website? Ce va contine acesta?
Kate Morton: Disney Junior are un website dedicat – www.disneyjunior.ro, care s-a lansat pe 23 februarie 2012 si ofera fanilor Disney o platforma online unica pentru toate materialele Disney Junior.


Daniel Todoran-Rares: Va ganditi sa incurajati productia de animatie in Europa Centrala si de Est?
Kate Morton: Da, bineinteles. Disney are deja un centru de productie in EMEA creat in mai 2007 pentru a canaliza investitiile si dezvoltarea animatiilor de lung metraj si in afara Americii de Nord, atat in Europa cat si global. Am avut mare succes cu seriale precum cel produs in Marea Britanie, Moto Animalutele din Jungla, care s-a dovedit a avea audiente remarcabile pe plan international la Disney Junior. Serialul difuzat in prezent in mai mult de 150 de tari din intreaga lume a primit o nominalizare BAFTA si are mai mult de 23 milioane de spectatori numai in EMEA. In prezent colaboram cu Boomerang Plus din Cardiff pentru un serial TV, Povesti despre prietenie cu Winnie de Plus pentru Disney Junior.

Disney Junior se dedica productiilor locale pentru audienta globala si, in acest sens, chiar vom anunta cateva titluri noi in lunile urmatoare.


Daniel Todoran-Rares: Poate Disney Junior sa finanteze seriale animate create de scenaristi, animatori si regizori din Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Romania, etc.?
Kate Morton: Aceasta este cu siguranta o optiune viitoare. Suntem mereu in cautarea unui partener cu studiouri de top si dorim sa descoperim talente locale in Europa Centrala si de Est in incercarea noastra de a aduce povesti noi in atentia spectatorilor nostri.


Daniel Todoran-Rares: Cand va fi Disney Junior inclus in programul operatorilor de cablu TV?
Kate Morton: Suntem deja in tratative cu operatori de cablu si vom anunta cand Disney Junior va fi inclus in ofertele lor.

Un comentariu:

  1. Mi se pare ca a dat un raspuns formal. Si chiar daca ar vrea nu ar avea cu cine sa colaboreze. Cel mult ar putea colabora pe partea de scenariu sau, eventual, pre-production.

    RăspundețiȘtergere