duminică, 4 decembrie 2011

VIDEO: “Chico and Rita” - filmul de animatie european a anului 2011

Academia Europeana de Film si-a ales ieri cistigatorii celei de-a 24-a editii, distinctia Filmul Anului mergind catre Melancholia, film regizat de Lars von Trier. Pelicula, ce a dominat nominalizarile acestei editii, fiind selectata la opt categorii, a mai fost rasplatita pentru imagine si scenografie.

Efectele speciale din film sunt realizate de renumitul studiou de animatie Platige Image din Polonia. Mai multe detalii aici.



Filmul de animatie “Chico and Rita”, nascut din colaborarea dintre regizorul Fernando Trueba, laureat al Premiului Oscar, si artistul plastic Javier Mariscal, a fost desemnat animatia europeana a anului.



Personajele principale, pianistul Chico si cantareata Rita, isi traiesc povestea de dragoste in Havana si in New York, in anii '40.

Pelicula cinematografica, desi emotionanta si nostalgica, reuseste sa te binedispuna, prin muzica atragatoare si animatia “vibranta”.

Cea mai mare parte din coloana sonora a filmului a fost compusa de legendarul cantaret de jazz Bebo Valdés, dar in film mai pot fi auzite piese semnate de nume mari ca Dizzie Gillespie, Thelonious Monk sau Cole Porter.

Regizorul spaniol Fernando Trueba a castigat Premiul Oscar in 1993, la categoria dedicata celui mai bun film strain, cu Belle Époque.

Javier Mariscal este considerat unul dintre cei mai importanti artisti plastici ai momentului in Spania. In 1999, a castigat Premiul National pentru Design acordat de Departamentul Spaniol de Industrie.

Sper ca acest film de animatie spaniol sa ajunga pe marile ecrane din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu