joi, 29 septembrie 2011

VIDEO Cronica de film: Melancholia

Miercuri dimineata am avut placerea sa vad in avanpremiera filmul Melancholia, cel mai recent film al lui Lars von Trier. Trebuie sa recunosc ca este pt prima oara cind vad un film regizat de Lars von Trier.

De la inceputul filmului ai parte de imagini parca rupte din albumele de fotografii de arta. Tot ce este in film te fascineaza. Personajele sunt bine construite. Ai parte de o poveste reusita cu un subiect cliseu hollywoodian, sfirsitul lumii, dar realizat in stil european :) Regizorul filmului pune accentul pe analiza psihologica a personajelor in contextul amenintarii Terrei de catre o planeta mult mai mare, Melancholia.

Mai jos aveti trailerul filmului Melancholia subtitrat in limba romana.



Iulia Blaga spune ca la prima vizionare, e impresionant. "Fata de filmele-catastrofa americane unde se moare atat de usor si de anonim, el vine cu o reteta a sfarsitului care e foarte simpla. Da, o sa ne ciocnim de o planeta. Da, aparatul cu care ii masuram apropierea e la fel de rudimentar ca sentimentele oricarei fiinte in ajunul sfarsitului", comenteaza criticul de film pt un site de stiri.

Personal, eu sunt cucerit de simplitatea povestii. Totul este un poem vizual. Imaginile si muzica din film te fac sa simti cu adevarat sentimentele puternice din aceasta drama. Este posibil ca acest film sa "stoarca" citeva lacrimi...

Conform comunicatului de presa primit de la distribuitorul filmului, "Lars von Trier este intruchiparea melancoliei insasi. Acum doi ani era in cautarea unei idei pentru urmatorul sau film. Incerca sa gaseasca surse de inspiratie pentru Melancholia prin muzee, asculta muzica si nota fragmente de ginduri, imagini si bucati de scenariu care acum se regasesc in film"

Efectele speciale din film sunt realizate de renumitul studiou de animatie Platige Image din Polonia. Mai multe detalii aici.



Melancholia este produs de Zentropa Entertainments (zentropa.dk) si distribuit international de danezii de la Trustnordisk (trustnordisk.com). Scenariul ii apartine lui Lars von Trier, iar director de imagine este Manuel Alberto Claro. In Romania, cea mai recenta productie a lui Lars von Trier este adusa de Independenta Film.

facebook.com/Melancholia – din 30 septembrie in cinematografe
melancholiathemovie.com

Un comentariu:

  1. Filmul a avut premiera la Cannes, unde regizorul a facut citeva glume referitoare la hitler. Glumele n-au fost pe placul francezilor care l-au declarat persona non grata la Cannes.

    A avut premiera la cannes in competitie, unde juriul festivalului i-a acordat premiul pt cea mai buna actrita lui Charlotte Gainsbourg.

    Regizorul danez a imprumutat multe elemente din romantismul german. Una dintre bucatile muzicale care revin pe parcursul povestii este Uvertura din Tristan si Isolda a lui Richard Wagner

    The Daily Telegraph: Filmul seamana pe alocuri cu o opera tragi-comica despre sfirsitul lumii...

    RăspundețiȘtergere