vineri, 16 septembrie 2011

The Animation Workshop din tara lui Hans Christian Andersen cauta "calul troian" pt cucerirea "industriei" animatiei romanesti

In urma cu cateva luni, romanca Roxana Philipe de la The Animation Workshop din Viborg, Danemarca, m-a contactat pt a afla mai multe informatii despre animatia romaneasca si pt a gasi solutii pt... realizarea unei scoli de animatie in Romania. Asa am aflat ca danezii citesc animationmagazine.eu si ca urmaresc scurtmetrajele de animatie realizate de tinara generatie de animatori romani :)

Conform informatiilor confidentiale, reprezentantii scolii daneze de animatie sperau sa gaseasca sprijin din partea autoritatilor romane pt implementarea sistemului pedagogic danez de animatie in sistemul universitar romanesc. Pt inceput, The Animation Workshop pregatise un proiect cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, cu scopul realizarii unei sectii de animatie. Din pacate, initiativa daneza a esuat. Se pare ca este vorba despre lipsa fondurilor. Danezii sperau sa acceseze fonduri UE, dar nu au reusit.

In prezent, The Animation Workshop ofera cursuri de animatie pt romanii interesati sa se deplaseze in Danemarca, la Viborg. Cristina Zoica Dumitru este in tara lui Hans Christian Andersen pt a invata animatie.

Apropo, Roxana Philipe si Ana Borta de la VIA University College coordoneaza proiectul Anima Course Bucharest. Este vorba despre lobby pt infiintarea unei scoli de animatie romano-daneza. Din acest motiv, Claus Toksvig de la The Animation Workshop va sustine un masterclass la Bucuresti. Mai jos aveti comunicatul de presa difuzat de organizatorii Anim'est.
Animatorul, producătorul şi regizorul danez Claus Toksvig este invitatul special al unui masterclass cu intrare liberă prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vineri, 6 mai 2011, începând cu ora 13:00, la Sala Ileana Berlogea a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2).

Project Manager al Animation Hub – parte a prestigioasei şcoli de film de animaţie daneze The Animation Workshop din Viborg, unul dintre cele mai importante centre de educaţie în domeniul filmului de animaţie din lumea întreagă – Claus Toksvig lucrează în industria filmului de animaţie de 7 ani, imediat după ce a absolvit prestigioasa scoală daneză. În acest timp, a semnat, printre altele, regia premiatului scurtmetraj 3D Earth Calling/ Jorden Kalder (2004); a condus echipa de păpuşari pentru It Came From The West (2005); a fost coordonator de producţie pentru serialul animat BBC 2D Skunk Fu (2007); manager de producţie pentru lungmetrajul 2D The Legend Of The Dark Butcher - A Zombie Puppet Feature (2008). A lucrat la mai multe case de producţie de film de animaţie din Danemarca, printre care CTK Studio - Animating Science şi Mark Film, iar din August 2009 gestionează proiectul educaţional Animation Hub – parte a The Animation Workshop – un „consorţiu educaţional” care oferă atât cursuri de desen, animaţie de toate tipurile, animaţie pedagogică, cât şi oportunităţi de producţie de film, fiind unul dintre cei mai prodigioşi producători de animaţie din Scandinavia.

Masterclass-ul pe care Claus Toksvig îl va susţine la UNATC va include atât proiecţii ale filmelor realizate de acesta şi de The Animation Workshop, cât şi secvenţe din proiectele pe care Toksvig le produce în acest moment, precum şi lucruri importante despre sistemul educaţional din domeniul filmului de animaţie din Danemarca şi particularităţile de lucru ale The Animation Workshop. Animatorul danez va răspunde întrebărilor celor prezenţi în cadrul întâlnirii programate să dureze aproximativ 3 ore.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti.


vimeo.com/viborganimation

www.animest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu