marți, 27 septembrie 2011

Mihail Bădică sustine un curs de storyboarding la Anim'est

Atelierul de Storyboarding de la Anim'est, susţinut de animatorul Mihail Bădică, urmăreşte structurarea artistică a unui film prin intermediul storyboard-ului – transpunerea grafică a fiecărui cadru din decupajul regizoral – o etapă esenţială în crearea oricărui tip de film, live action sau de animaţie. Pornind de la idee şi până la descrierea detaliată a elementelor filmului, a acţiunii, a mişcării personajelor în cadru, determinarea lungimii cadrului, obiectivele cinematografice, mişcările de aparat, 20 de cursanţi vor trece în revistă genurile de povestire vizuală, insistând pe formele de expresie ale filmului de animaţie, în final realizând, cu ajutorul imaginaţiei şi a cunoştinţelor dobândite, propriul storyboard.

Workshop-ul va avea loc în perioada 10-14 octombrie şi va fi suţinut de regizorul danez de origine română Mihail Bădică, primul animator profesionist de păpuşi din Danemarca şi pionierul stop-motion-ului românesc.

Modalitatea de selecţie constă în trimiterea a cinci desene care să compună o poveste vizuală pe aceeaşi adresă: workshop@animest.ro, menţionând în subiectul mailului textul: Storyboard.

Înscrierile la cele două workshop-uri se desfăşoară în perioada 22 septembrie-1 octombrie, iar rezultatele vor fi anunţate pe data de 5 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est. Participarea la workshop-urile Anim'est este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu