joi, 8 septembrie 2011

Workshop-uri speciale la Anim'est 2011


La cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, iubitorii de animaţie sunt invitaţi la o serie de workshop-uri interesante şi utile pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie. Un punct de atracție deja tradițional în programul festivalului, atelierele de film de animație vor fi mai numeroase decât la oricare altă ediție de până acum. Primele două dintre acestea, unul dedicat filmului de animație cu păpuşi şi altul destinat celor mai tineri spectatori Anim’est aşteaptă, începând de astăzi, înscrieri.

Animaţia cu păpuşi este în centrul atenţiei în acest an la Anim’est 2011. Spectatorii se vor putea delecta atât cu o serie de titluri hit produse de Se-ma-for, studioul invitat din acest an şi una dintre cele mai importante case de producţie din lume dedicate filmului de animaţie stop-motion, cât şi cu un workshop special dedicat acestei tehnici de filmare.

Puppet Animation Workshop va avea loc în perioada 11-14 octombrie, la Centrul Ceh din Bucureşti. Timp de patru zile, 10 participanţi cu vârsta de peste 16 ani, cu sau fără experiență în filmul de animație, vor avea ocazia de a parcurge etapele realizării unui scurtmetraj de animaţie cu păpuşi, fiecare având libertatea de a-şi da frâu imaginaţiei şi a-şi alege propria temă. Atelierul va fi susţinut de František Váša, un cineast ceh specializat în animaţia cu păpuşi, ale cărui creaţii au fost recompensate la cele mai importante festivaluri internaţionale de film. Una dintre cele mai cunoscute realizări ale sale este The Billiards, al 44-lea episod al celebrei serii Pat&Mat, aflat în competiţia oficială de la Annecy în 1995 şi recompensat cu două trofee la World Animation Celebration din
Agoura.

Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul PAPUSI, o scrisoare prin care să-şi motiveze alegerea de a participa la acest atelier, precum şi, opţional, o selecţie de creaţii proprii – filme de animaţie, exerciţii de stop-motion sau orice alt tip de produse audiovizuale.

Copiii sunt răsfăţati şi în acest an la Anim’est. Minimest, secţiunea specială dedicată celor mai tineri spectatori ai festivalului, cuprinde proiecţii ale celor mai îndrăgite filme de animaţie recente şi evenimente speciale, dar şi un workshop de animaţie stop-motion. În perioada 10-14 octombrie, la ArCuB, 15 copii vor avea posibilitatea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca pesonaje principale jucăriile LEGO. Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim'est 2008, deținând și un important portofoliu în publicitate, Vasi este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 8-12 ani cu imaginaţie bogată şi poveşti de spus.

Pentru selecţie, aceştia trebuie să trimită, pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul MINIMEST, o compunere de maxim o pagină, cu titlul „Personajul de desen animat care mi-ar plăcea să fiu”. Workshopul de film de animaţie pentru copii organizat de Anim'est la ediţia 2010 s-a bucurat de un real succes, reacţiile din partea copiilor, părinţilor, trainerilor şi partenerilor festivalului încurajându-i pe organizatori să organizeze şi anul acesta un astfel de atelier.



Acestea sunt numai două dintre workshop-urile care nu trebuie ratate în acest an la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est. Scurtele animaţii rezultate în urma workshopurilor Anim'est vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul Galei de Închidere a festivalului, găzduite de Cinema Patria sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la ora 19:00.

Înscrierile la cele două workshop-uri se desfăşoară în perioada 7-28 septembrie, iar rezultatele vor fi anunţate pe data de 1 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union și Club Control din București şi în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediție specială, la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu