marți, 27 septembrie 2011

Scratch-o-topia la Anim'est

Scratch-o-topia, susţinută de animatorul canadian Steven Woloshen, la Anim'est va fi în mod cert o experienţă unică pentru pasionaţii de film, în cadrul acestui atelier de film de animaţie fiind prezentată una dintre tehnicile experimentale de realizare a unor secvenţe animate, fără ajutorul camerei de filmat.

Mijloacele directe de animaţie presupun atât desenul pe peliculă de 35 mm cât şi scatch-ul, cadru cu cadru, cu ajutorul unor instrumente precum vopsele, creioane colorate sau cuttere. În cadrul workshop-ului de animaţie prin zgârieturi directe pe peliculă, desfăşurat în primul weekend al festivalului (8-9 octombrie), 15 participanţi vor putea crea, folosind diferite mijloace puse la dispoziţie de către organizatori, secvenţe animate.

Steven Woloshen este unul dintre cei mai buni animatori specializaţi în tehnici directe de animaţie, în special scratch-o-topia. Workshop-ul se adresează pasionaţilor de animaţie cu vârsta de peste 16 ani. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită, până pe 1
octombrie, pe adresa workshop@animest.ro o scurtă bandă desenată din 10-12 cadre, incluzând în titlul mailului textul Scratch-o-topia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu