miercuri, 21 septembrie 2011

Minimest 2011- Animatia iese din nou la joaca

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est a pregătit şi în acest an spectatorilor tineri şi foarte tineri un program special de proiecţii şi evenimente. În weekend-urile din timpul festivalului, 8-9, respectiv 15-16 octombrie, în cadrul secţiunii Minimest, cei mici vor avea parte atât de pelicule de scurt şi lungmetraj, apreciate pe plan internaţional, cât şi de activităţi interactive menite să le stârnească interesul către lumea animaţiei, să le dezvolte creativitatea şi imaginaţia.



În premieră, părinții și copiii pasionați de film de animație vor putea avea acces la proiecțiile Minimest și pe baza unui Abonament special, în valoare de 25 de lei, care permite intrarea la toate cele 8 proiecții din cadrul secțiunii.

4 lungmetraje şi 4 programe de scurtmetraj, dedicate în special copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, fac parte în acest an din selecţia Minimest, urmând a fi proiectate în fiecare dintre cele două weekenduri ale festivalului. Printre lungmetrajele care vor putea fi urmărite se numără RIO (SUA, 2011), în regia lui Carlos Saldanha (realizatorul filmului de succes Epoca De Gheaţă /
Ice Age), o comedie 3D ce spune povestea lui Blu, un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, dar hotărăşte să-şi părăsească colivia pentru a afla mai multe despre originile lui, Kung fu panda 2 (r. Jennifer Yuh Nelson, SUA, 2011), în care ursul panda Po are parte de o nouă aventură alături de prietenii săi, Hop-ţop (r. Tim Hill, SUA, 2011), în care personajul principal este succesorul Iepuraşului de Paşti – I.P, care decide să se facă baterist, punând în pericol existenţa Insulei Paştelui, sau În pod (Cehia – Slovacia – Japonia, 2009), regizat de Jirí Barta, una dintre marile personalităţi ale filmul de animaţie cehesc, dar şi mondial. Subiectul filmului gravitează în jurul unui pod vechi şi prăfuit în care locuiesc jucăriile vechi. Asemeni oamenilor, acestea au tabieturi zilnice, jocuri, bucurii. La o petrecere, ele află că Împăratul Regatului Întunecat vrea să le fure unul dintre prieteni, păpuşa Nu-mă-uita.







Pe lângă lungmetraje, cei mici şi cei mari vor putea să urmărească şi patru programe de scurtmetraje (câte unul în fiecare zi din weekend-urile festivalului), trei dintre ele – alcătuite atât din producţii internaţionale, al patrulea – din titluri aparţinând Arhivei Naţionale de Film, selecționate de criticul de film Dana Duma.

Cei mici vor putea urmări, în cadrul programelor de scurtmetraje internaționale, filme precum Robin Hood (r. Ben Smith, Marea Britanie, 2011), Grand Prix, regizat de Anna Solanas şi Marc Riba, The Gruffalo (r. Jakob Schuh, Max Lang), nominalizat la Premiile Bafta 2010 precum şi la Premiile Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie în 2011 sau Barko (r. Allison Craig),
povestea unui căţel singuratic care ajunge să lucreze la circ, în compania unor pudeli gălăgioşi, şi încearcă să câştige iubirea celor din jur sau Dodo şi Tic, o producţie românească în regia lui Gabriel Vasiliu – episodul pilot al unui serial autohton pentru preşcolari, care îi are ca protagoniști pe Dodo, un dragon micuţ, dar isteţ şi Tic, un şoricel extrem de simpatic.





Pe lângă programul de filme, Cinema Patria, gazda tradiţională a secţiunii Minimest, îi aşteaptă pe cinefilii tineri şi la o serie de activităţi interactive și educative, care vor însoți și vor fi intercalate între proiecții. Printre ele se numără cele pregătite de BluParty: face painting, discuţii interactive în prezenţa unor personaje îndrăgite de copii, jocuri cu baloane.

În plus, în perioada 10-14 octombrie, 15 copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, vor avea posibilitatea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca decoruri și pesonaje principale jucăriile LEGO oferite de Noriel Toys, în cadrul Workshop-ului de Animaţie Stop-motion susținut de Vasi Alboiu, pentru care doritorii se mai pot înscrie până pe 28 septembrie.

Biletele pentru proiecţiile din secţiunea Minimest, în valoare de 5 lei, pot fi achiziţionate online, pe ticketfan.ro, din magazinele Flanco din toată țara sau de la Librăria Engleză Anthony Frost.

Cazurile sociale beneficiază de gratuitate. Începând cu acest an, Anim'est pune în vânzare și Abonamentul Minimest, în valoare de 25 de lei, care permite accesul la toate cele 8 proiecții din cadrul secțiunii Minimest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu