miercuri, 21 decembrie 2011

Stirile industriei de animatie si efecte vizuale

- Astazi se fac 74 de ani de la premiera primului lungmetraj de animatie din istoria cinematografiei. Este vb despre Snow White and the Seven Dwarfs/ Alba ca zapada si cei sapte pitici, produs de Walt Disney.



- Warner Bros a lansat primul trailer pt The Hobbit: An Unexpected Journey, prequel-ul seriei Lord of the Rings. The Hobbit va avea doua parti.

Primul film The Hobbit: An Unexpected Journey va fi lansat in decembrie 2012. iar The Hobbit: There and Back Again" urmeaza sa fie lansat in 2013. Ambele parti vor fi regizate de Peter Jackson.



Filmul va prezenta povestea micutului hobbit Bilbo Baggins si cum a ajuns acesta sa puna mana pe celebrul inel al puterii. Bilbo pleaca intr-o noua aventura pentru a elibera Regatul Dwarfilor din Erebor, cucerit de dragonul Smaug. Cu ajutorul vrajitorului Gandalf acesta se alatura unei echipe de 13 dwarfi condusi de marele razboinic - Thorin Oakenshield.

- Scurtmetrajul de animatie The Scream/ Tipatul realizat de Sebastian Cosor a fost selectionat la festivalul Filmul de Piatra.



- A aparut o animatie noua in spatiul mioritic. Firma High Studio a realizat spotul de mai jos. via Laura Ivancioiu



- Veronica Solomon a pus o creatie noua pe contul ei de pe Vimeo. Este vb de character design si un test de animatie realizate de ea pt un film german.



Veronica lucreaza in industria animatiei din Germania si studiaza a saptea arta bis la HFF Hochschule für Film und Fernsehen Konrad Wolf Potsdam Babelsberg.

- Am aflat ca animatorul oradean Fekete Szabolcs a luat premiul intai la FESTIVALUL INTERNATIONAL AL FILMULUI STUDENTESC de la Cluj, la sectiunea animatie. Acesta a impresionat juriul cu filmul sau, Suntem europeni. via Balázs Zoltán



- A fost lansat trailerul pentru Wrath of the Titan, sequelul de la The Clash of the Titans din 2010.



- Filmul de animatie Tangled/ O poveste incilcita este pe locul 4 in box office-ul national pe anul 2011. Conform informatiilor Mediafax care citeaza Asociatia Film Romania, productia Disney a avut peste 180.000 de spectatori si incasari de 3.666.506 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu