duminică, 4 decembrie 2011

VIDEO Cronica de film: Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary

Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary prezinta povestea unui jurnalist american care ajunge sa lucreze la un ziar prost din Port Rico. Johnny Depp interpreteaza rolul ziaristului american. Filmul este ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson.

Acest film imi aduce aminte de inceputurile carierei mele de jurnalist :) Revenind la film, Jurnalul unui iubitor de rom scoate in evidenta partea mai putin frumoasa din viata jurnalistului.



www.rumdiarythemovie.com

Nu are bani, nu are locuinta, nu poate sa publice un reportaj adevarat... Dar cade ispitei alcoolului, se incurca cu o femeie frumoasa, dar logodita si intra in complicatiile tesute de un afacerist dubios.

Mai jos aveti un text interesant din caietul de presa a filmului:
Proaspăt lăsat la vatră din Forţele Aeriene, şi după o slujbă temporară la „Time Magazine”, viitorul jurnalist „Gonzo” Hunter S. Thompson se mută la San Juan în Porto Rico, în 1960, unde lucrează pentru scurt timp la ceea ce va deveni apoi revista sportivă „El Sportivo”, după care încearcă fără succes să-şi găsească o slujbă la „San Juan Star”. Oamenii pe care i-a cunoscut şi experienţele trăite acolo l-au inspirat să scrie „The Rum Diary”, care a rămas nepublicat timp de cîteva decenii. În anii ’90, Johnny Depp, prieten apropiat al lui Thompson, a descoperit din întîmplare manuscrisul romanului într-o vizită la Thompson, la casa lui de la Woody Creek. Chiar în acea noapte, cei doi au decis să publice romanul şi să-l adapteze pentru marele ecran. Bruce Robinson, regizorul filmului Withnail & I se retrăsese din activitate, dar a fost convins să revină pentru scrie scenariul şi a face regia filmului. Abordarea romanului au făcut-o, astfel, cu dragoste, ca un tribut adus lui Thompson.


Concurs:

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble pt filmul Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary. Cei interesati imi pot scrie in subsolul aceste postari.

Update: Cistigatorii concursului sunt Denisa si Ion Daniel

3 comentarii:

  1. Buna,

    prietenul meu a terminat jurnalismul, iar eu am facut un curs in clasa a 12-a, deci ne-ar placea clar sa vedem filmul acesta :)

    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. super. subiectul suna bine

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu vreau la film. sunt la jurnalism
    denisa

    RăspundețiȘtergere