marți, 13 decembrie 2011

Stirile industriei de animatie

Din pacate site-ul animationmagazine.eu hiberneaza in continuare. Din acest motiv voi continua sa va prezint noutatile din industria animatiei pe blogul meu.

- Incepem cu prima stire venita de la distribuitorul Independenta Film: filmul romanesc de animatie "Crulic – drumul spre dincolo” ruleaza in cinematografele din Franta si Polonia.

- Studiourile Disney pregatesc o surpriza pt fetite :) Acestia au creat o printesa noua. Este vb despre Sofia. Mai multe detalii aici.

- Rango a fost desemnat cel mai bun film de animatie a anului. In topul meu Rango este lider :)

- Revenind pe plaiurile mioritice... Golem Studio si-a facut un reel fain. In video-ul lor o sa (re)vedeti lucrarile lor pt industria publicitatii. Chiar daca nu mai lucrez pt ei, nu inseamna ca nu mai vb despre ceea ce fac. Nu stiu ce proiecte mai au. Am vazut doar video-urile lor postate pe Vimeo, Facebook si pe blogul lor. Personal, eu cred ca au evoluat, s-au perfectionat... punind accentul pe CGI.



- Concurenta Golem-ului realizeaza animatii pe banda rulanta :) Ma refer la Framebreed, studioul fratilor Brovcenco. Mai jos aveti cele mai noi proiecte realizate de ei.





Am impresia ca Framebreed monopolizeaza piata reclamelor animate din Romania. Este suficient sa te uiti la tv si o sa observi ca sunt animatii realizate de ei.

- Joi apare rubrica mea despre animatie din revista Observator cultural. In aceasta saptamina o sa cititi doua cronici de film semnate de mine.

2 comentarii:

  1. Dragule Todoran. Faptul ca ai ocupat un birou la Golem pt o f scurta perioada de timp , nu inseamna neaparat ca ai si "lucrat" la Golem.

    Cat despre ocbiectul nostru de activitate, acesta nu este "3d"( vezi Wikipedia pt precizie jurnalistica: http://en.wikipedia.org/wiki/Three-dimensional_space)
    ....ci CGI.
    Multumesc pt faptul ca "inca mai vb despre noi:, dara daca tot o faci fa-o cum trebuie.

    multumesc

    Bogdan Lazar ( Golem Studio)

    RăspundețiȘtergere
  2. @bogdan:

    nu am inteles ce sens au ironiile tale pe blogul meu. nu imi aduc aminte sa fi facut o remarca rautacioasa la adresa ta sau a golemului.

    iti aduc aminte ca atunci cind ocupam "un birou" la voi, mi-ai spus ca esti multumit de pr-ul facut de mine pt golem. da un search pe net si o sa-ti aduci aminte ce am facut pt firma ta. http://www.mediafax.ro/cultura-media/masterclass-uri-mese-rotunde-si-intalniri-cu-cineasti-la-anim-est-2010-7432019

    scopul acestui mesaj nu este de a demonstra de ce am ocupat "un birou" in spatiul golem.

    pt publicul larg din romania este ok sa spun 3d. f putini stiu de termenul cgi

    RăspundețiȘtergere