sâmbătă, 8 octombrie 2011

"Familia Simpson" nu se temină: Fox a anunţat încă două sezoane


Postul de televiziune american Fox a anunţat, vineri, că va continua producţia serialului animat "Familia Simpson" pentru încă două sezoane. "Fox a reînnoit contractul pentru "Familia Simpson", cel mai longeviv serial de comedie din istoria televiziunii, pentru un incredibil al 24-lea sezon, ce va fi urmat de un al 25-lea", se afirmă în comunicatul emis de postul Fox.

Postul american, care face parte din grupul News Corp., anunţase în această săptămână că nu va putea să prelungească producţia serialului "Familia Simpson" fără o reducere de 45% a salariilor acordate actorilor care asigură vocile personajelor din serial.

În comunicatul emis vineri, postul american nu a precizat în ce manieră a fost rezolvat litigiul cu actorii din distribuţia serialului. Actorii au anunţat în această săptămână că sunt de acord cu o reducere a salariilor de circa 30%, în schimbul unui mic procent din profiturile uriaşe aduse de serial (care se ridică la câteva miliarde de dolari) din vinderea drepturilor de televizare pe plan internaţional şi din comercializarea mărcii Simpson - vânzări de articole vestimentare, timbre, DVD-uri, încasări aduse de un lungmetraj şi a unui joc video.

Actorii Dan Castellaneta (Homer, Grampa Simpson, Krusty the Clown şi alte personaje), Julie Kavner (Marge şi alte personaje), Nancy Cartwright (Bart şi alte personaje), Yeardley Smith (Lisa), Hank Azaria (Moe Szyslak, Chief Wiggum şi Apu Nahasapeemapetilon) şi Harry Shearer (Mr. Burns, Principal Skinner, Ned Flanders şi alte personaje) câştigă fiecare circa 8 milioane de dolari pe an, pentru aproximativ 22 de săptămâni de muncă.

"Familia Simpson", deşi nu mai are audienţa de altădată, a rămas punctul central din programul de duminică seară al postului Fox, fiind ales pentru a fi difuzat în primetime, la ora 20.00, în defavoarea altor două seriale foarte populare, "Family Guy" şi "American Dad".

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a câştigat 27 de premii Emmy şi este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA. De la lansarea lui, în 1989, "Familia Simpson" a avut o serie de invitaţi speciali, precum Paul McCartney şi Elizabeth Taylor, care şi-au împrumutat vocea unor personaje din serial. Protagoniştii producţiei sunt Homer Simpson, un tată de familie leneş, dar inventiv, Marge Simpson, soţia lui Homer şi o mamă grijulie, şi copii Bart, Lisa şi Maggie. Cei cinci locuiesc în oraşul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scară mai mică a întregii societăţi americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, să abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internaţională.

Serialul "Familia Simpson" a introdus expresia "D'oh!" în Oxford English Dictionary, iar membrii îndrăgitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu