miercuri, 12 octombrie 2011

Shane Acker, special guest Anim'est 2011

Regizorul Shane Acker va realiza filmul de animatie Plus Minus, cu studentii de Gnomon Studios, o scoala de efecte vizuale. Productia a inceput acum citeva luni. In martie sau aprilie va fi lansat primul episod.

De asemenea, Acker mai lucreaza la un proiect bazat pe opera lui Lynd Ward, stramosul romanului grafic si mare specialist in xilografie. Va realiza un film de animatie alb-negru, fara dialog, ecranizand cartea Gods' Mane.



www.plusminusmovie.com

www.gnomonschool.com

Va reamintesc ca Acker a regizat scurtmetrajul si lungmetrajul de animatie 9. A fost si specialist in efecte vizuale, la Stapinul inelelor: Intoarcerea regelui.

inainte de a se orienta catre cinema, Shane Acker a absolvit cursurile de licenta si master ale Facultatii de Arhitectura a prestigioasei Universitati California din Los Angeles (UCLA). La aceeasi universitate a obtinut, apoi, un Master in Animatie.



Recunoasterea internationala a venit o data cu scurtmetrajul 9, nominalizat in 2006 la Premiul Academiei Americane de Film pentru Cel mai Bun Scurtmetraj de Animatie, care avusese premiera mondiala in Competitia Festivalului de Film Sundance, cistigase Oscarul pentru film studentesc si Premiul Best in Show la SIGGRAPH Electronic Theatre. Astfel, l-a cunoscut pe Tim Burton, cel care i-a propus sa realizeze un lungmetraj cu acelasi nume, dezvoltind personajele si povestea din scurtmetraj. De curind, Shane a infiintat, impreuna cu Greg Little, Jack Mitchell si studiourile Brown Bag din Dublin, Isopod, o casa de producyie de animatie, in Los Angeles. In prezent, regizeaza prima productie a studioului Isopod, Deep.

Vineri de la ora 20.00, la Sala ArCuB, va sustine o conferinta cu intrare libera From School to Hollywood. Eveniment prezentat in cadrul Anim'est-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu