luni, 24 octombrie 2011

VIDEO Cronica de film: One Day/ O singura zi

Trebuie sa mergeti la cinema pt a vedea filmul One Day/ O singura zi, cu Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Ken Stott, Romola Garai si Rafe Spall. Regia este semnata de Lone Scherfig.

Sa nu va asteptati la o capodopera. Este un film ok, bine regizat, cu roluri bine construite. Adaptarea pentru marele ecran este realizata de David Nicholls, dupa romanul sau, One Day.Dupa ce au fost impreuna o singura zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii faculatii, intre Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizata la Oscar) si Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe) se infirpa o prietenie care va dura o viata. Ea este o fata provenita din clasa muncitoare, cu principii si ambitii, care viseaza sa faca lumea mai buna. El este un playboy dintr-o familie instarita, care viseaza ca lumea va fi terenul lui de joaca.

In cele doua decenii care au urmat, cei doi isi traiesc relatia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Impreuns sau separat, ii vedem pe Dex si Em prieteni la bine si la greu, cu sperante si vise naruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi in ochi. Undeva de-a lungul acestei calatorii, cei doi isi dau seama ca ceea ce cautau si sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe masura ce semnificatia acelei zile din 1988 li se dezvaluie, ce doi incep sa priceapa natura iubirii si a vietii.

Cind au inceput filmarile la One Day, romanul era deja un bestseller in toata lumea. A fost tradus in 31 de limbi, o raritate pentru zilele noastre, si a fost pe primul loc la vinzari in Marea Britanie, Italia si Suedia, pe locul al doilea in Germania si pe locul 3 in Rusia. Romanul a cistigat premiul Galaxy National Book pentru carti de fictiune pentru marele public si, din 2009, cind a fost publicat pentru prima data, s-a vindut in peste 400.000 de copii in Marea Britanie. Criticii au fost la fel de entuziasmati, Henry Goldblatt de la Entertainment Weekly spunind despre film că este “un portret intens, frumos si devastator al doua suflete pereche”.

Imi place filmul. Imi place Anne Hathaway :)

focusfeatures.com/one_day

Concurs

Distribuitorul Ro Image ofera 2 invitatii duble la filmul One Day/ O singura zi - la Hollywood Multiplex, la Bucuresti Mall Vitan. Ce actrita nominalizata la premile Oscar joaca in film? Astept mesajele voastre in subsolul aceste postari.

Update:

Cistigatorii concursului: Ion Daniel si Ortansa

3 comentarii: