marți, 28 decembrie 2010

Toy Story 3D


Nu este vorba despre cel mai nou film Pixar. Este chiar filmul de animatie pe care il stiti deja. Este prima parte a productiei Toy Story - primul film de animatie realizat in intregime pe computer.

Am vazut un Toy Story intinerit datorita specialistilor de la Pixar. Cu ajutorul tehnologiei moderne, filmul a fost reprocesat, si toate alea pentru o varianta 3D.

Aceasta reluare nu m-a impresionat, chiar daca subtitrarea a fost 3D. Imi place sa-l vad in varianta clasica fara a apela la 3D.

Revederea acestei productii mi-a adus aminte de copilarie... Cand eram mic imi placea sa ma joc cu "masinutele de fier" si cu figurinele de plastic - soldateii :)

Cand suntem mici ne place sa ne imaginam ca jucariile noastre merg si vorbesc intr-o lume a lor cu rivalitati, visuri si spaime proprii.

Trebuie sa recunosc ca nu am fost un fun al filmului Toy Story. Am fost un adversar inrait al productilor animate realizate in totalitate pe computer. Acum imi dau seama ca acest film a deschis noi orizonturi pentru domeniul animatiei. Toy Story a fost un adevarat pionier in domeniul utilizarii instrumentelor si tehnicilor inovatoare, pentru o noua forma de animatie.



Filmul de animatie a fost conceput si regizat de John Lasseter (directorul de creatie al studiourilor Walt Disney si Pixar Animation si principalul consilier pe probleme de creatie pentru Walt Disney Imagineering).

Lansat pe 22 noiembrie 1995, Toy Story a devenit filmul cu cele mai mari incasari ale anului, acumuland aproape 192 milioane USD in SUA si 362 milioane USD in intreaga lume.

Filmul a fost nominalizat la trei premii Oscar si doua Globuri de Aur. Lasseter a primit premiul Oscar pentru realizari deosebite din partea Academiei de Film.

Conform informatiilor oferite de Pixar, publicul va vedea si o versiune a filmului de animatie Toy Story 2 in varianta 3D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu