marți, 21 decembrie 2010

VIDEO Cronica de film: Romania este mentionata in filmul de animatie Megamind 3D


Trebuie sa mergeti la cinema pentru a vedea cel mai bun film de animatie al iernii. Este vorba despre productia DreamWorks Animation, Megamind 3D.

Daca vorbiti cu Mos Craciun, rugati-l sa va duca in lumea lui Megamind :) Este funny, tipic pentru stilul DreamWorks Animation. Chiar daca filmul face apel la miturile americane despre super eroi, spectatorul se va simti atras de animatie. Nu inteleg de ce criticii de film il compara cu filmele Up si Toy Story 3. Trebuie sa reamintesc ca productile DreamWorks Animation sunt diferite, nu au nimic comun cu stilul Disney si Pixar. Este adevarat ca, in mare parte, animatia DreamWorks seamana cu cele de la Disney-Pixar. Motivul: multi animatori si regizori provin de la studiourile Disney.



Ca si Superman, Megamind este imbarcat pe o nava catre Pamant de parintii sai aflati pe o planeta muribunda. In drumul lui prin spatiu, depaseste o alta nava cu un alt bebelus care va ajunge sa creasca intr-o casa de copii bogata si plina de dragoste si care va deveni mult iubitul super-erou Metro Man. Megamind aterizeaza, insa, intr-o inchisoare de maxima securitate pentru "criminalii inzestrati" si sfarseste prin a-l dispretui pe virtuosul si vanitosul Metro Man.





Apropo, cei de la Descopera.ro au postat un articol interesant despre superoameni: 10 oameni extraordinari cu superputeri incredibile.

Regizorul filmului, Tom McGrath, cel care a realizat Madagascar, marturiseste deschis ca prefera de departe eroii negativi celor pozitivi, si asta inca din copilarie, cand era fascinat de Darth Vader sau de Captain Hook. De ce? Pentru ca eroii rautaciosi sunt mult mai amuzanti decat cei pozitivi. Au costume mai haioase, gadgeturi si replici mult mai tari.



TOM McGrath lucreaza in industria divertismentului de peste 20 de ani. Megamind este al treilea film pe care il regizeaza pentru DreamWorks Animation. A debutat in regie cu succesul international Madagascar, pentru care a fost si scenarist si a dat si voce pinguinului protagonist, Skipper. McGrath a repetat succesul apoi cu Madagascar: Escape 2 Africa. Inainte de aceste filme, McGrath a realizat design conceptual si dramaturgic pentru filme precum Cats & Dogs si How the Grinch Stole Christmas, a fost animator si artist de storyboard pentru animatii ca Space Jam si Cool World. In televiziune a colaborat la proiecte precum The Ren & Stimpy Show, pentru care a realizat regia. McGrath a absolvit cursurile de animatie de personaje la Cal Arts, dupa ce a studiat designul industrial la Universitatea din Washington.

Revenind la vizionarea filmului de animatie Megamind 3D, pot spune ca m-am distrat cu adevarat :) Mai jos aveti fragmentul din film in care Romania este mentionata. Va las pe voi sa vedeti despre ce este vorba.



Animatia 3D este de nota 10 :) In timp ce animatia 2D este un instrument perfect pentru a ilustra personajele, cu personalitatea lor, tehnica 3D este un instrument extraordinar pentru a amplifica animatia, pentru ca publicul sa simta personajele si povestea ca pe o prezenta reala.



Un alt motiv pentru a vedea acest film este coloana sonora, cu piese rock: AC/DC, Guns N' Roses si Ozzy Osbourne.

www.megamind.com

Filmul de animatie este distribuit de RoImage

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu