marți, 21 decembrie 2010

VIDEO Cronica de film: Tron Mostenirea - www.tron-mostenirea.ro


Joi seara am avut ocazia sa vizionez filmul Tron: Mostenirea la Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni. La intrare, fotomodelele mioritice imbracate cu ceva mulat si sexy, precum fetele din film, ne intampinau in Retea :) A fost o petrecere pe cinste, multumita celor de la Oxygen PR. Sampanie, muzica si fete frumoase...

Mai lipsea un calculator prafuit, precum cel din film, pentru a putea accesa Reteaua. Sincer, este usor sa-ti imaginezi ca poti crea propria Retea, o lume a ta, cu regulile tale si cu fete care sa semene cu fotomodelul international Catrinel Menghia. Apropo, frumoasa Catrinel a declarat pentru Antena 1 ca a castigat si 300.000 de euro intr-o singura zi, pentru o reclama la detergenti. In lumea noastra din Retea orice este posibil :) Programul tau poate realiza pictoriale sexy cu Catrinel, facand reclama la odorizante pentru WC :) In Reteaua creata de noi, Basescu este un nimeni, este un program ca multe altele. De ce nu? Cred ca imaginatia poate depasi granitele tehnologiei moderne.

Revenind la film, cred ca Tron: Mostenirea va fi un esec al companiei Disney. Vom vedea, urmarind box-office-urile internationale. Regizorul debutant Joseph Kosinski a reusit sa transforme a saptea arta in kitsch, distrugand tot ce inseamna limbaj cinematografic.

"Daca nu esti pasionat de jocurile video, o sa-ti doresti ca cei care fac astfel de filme sa-si creeze tot pe computer si propriii spectatori", precizeaza Iulia Blaga pentru HotNews.

Mai jos aveti trailerul filmului Tron: Mostenirea subtitrat in limba romana.



Trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de primele secunde din film. Aveam impresia ca zbor, sau ca patrund undeva... :) IMAX-ul te ajuta foarte mult sa "calatoresti" in lumea Tron.

Se observa ca echipa Disney a pus accentul pe efecte speciale si muzica. Scenariul este aproape inexistent. Filmul in intregime este slab, mai bine il faceau videoclip.

In film avem parte si de mesaje publicitare cu Nokia si Ducati. Sincer, credeam ca o sa vad si Apple, sau Sony.

Tron: Mostenirea este primul film 3D care integreaza digital capul si corpul versiunii mai tinere a caracterului lui Jeff Bridges. De asemenea, Tron este primul film care foloseste costume auto-iluminate si primul film care creaza costume mulate utilizand sculpturi digitale exclusive, creand modele direct din fisierele computerului utilizand tehnologia CNC (Taierea Numerica a Computerului). Conform informatiilor oferite de Forum Film Romania (distribuitorul filmului), Tron este primul film 3D filmat cu lentile de 35 mm si camere chip de 35 mm.

Tron: Mostenirea a folosit tehnologia numita captura fetei la un nivel extraordinar. Utilizand un scan 3D al lui Jeff Bridges, un model al fetei sale a fost construit si format astfel incat a fost construita o masca cu 52 de gauri in ea, fiind folosita ca un template pentru punctele markerului facial tras de 4 camere atasate de casca din fibre de carbon a costumului. Intre timp, o versiune digitala, tridimensionala a lui Bridges a fost creata de Digital Domain utilizand duzine de fotografii ale lui Bridges cand avea 30 de ani, miscarile lui fiind corelate cu cele 52 de markere faciale ale mastii. Cand il joaca pe Clu, Bridges are cele 52 de markere pe fata lui si poarta Helmet Mounted Camera (HMC); miscarile sale faciale se imprima pe computer si sunt utilizate pentru a controla expresiile si miscarile capului digital. Cu toate acestea, performanta digitala a tanarului Bridges a fost controlata de performanta adevaratului Bridges, ca si cum Bridges mai tanar ar fi realmente pe ecran. Informatia transmisa computerului a facut posibila instructia capului digital pentru a vorbi si emotiona exact acelasi fel in care o face Jeff Bridges.

In concluzie: au luat tehnologia E-motion Capture si au impins-o mai departe, revolutionand industria cinematografica.

Tron: Mostenirea este primul film care utilizeaza Helmet Mounted Camera in actiune live, lasand actorul sa interactioneze cu altii in scena.

Trebuie sa vizionati filmul la Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni.

Pentru mai multe detalii, accesati site-ul filmului - www.tron-mostenirea.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu