luni, 28 februarie 2011

OSCAR 2011: The King's Speech/ Discursul regelui, marele invingator

Discursul regelui/ The King's Speech de Tom Hooper a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film la cea de-a 83-a gala de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminica, la Los Angeles.

Lungmetrajul in care actorul Colin Firth interpreteaza rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizari la Oscar - 12 - dintre care a castigat trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun scenariu original.

Este vorba despre un lungmetraj inspirat din viata tatalui ei, regele George al VI-lea, ce este totodata considerat drept marele favorit in cursa pentru premiile Oscar. Suverana britanica, in varsta de 84 de ani, al carei rol este interpretat in acest film de Freya Wilson, o actrita in varsta de 11 ani, a declarat că filmul Discursul regelui este emotionant si placut. Elizabeth a II-a s-a declarat impresionata mai ales de Colin Firth, actorul britanic in varsta de 50 de ani care l-a interpretat pe marele ecran pe tatal ei, George al VI-lea, inainte de incoronarea sa din anul 1936.



Despre balbaiala Regelui George al VI-lea, tatal actualei regine, s-a vorbit putin de-a lungul vremii pentru ca nu era un subiect cu care Casa de Windsor sa se mandreasca.

Regizorul filmului, Tom Hooper a reusit sa transpuna vizual o poveste sensibila, centrata pe relatia dintre doua personaje apartinand unor lumi diferite... Jocul actoricesc al celor doi, Collin Firth (regele George al VI-lea) si Geoffrey Rush (logopedul Lionel Logue) scot in evidenta latura sensibila, umana a monarhului.

www.kingsspeech.com

Lista completa a castigatorilor la premile Oscar 2011 - www.oscars.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu